Subiect "ÎN LOC DE "CUMPĂRARE VECHIME"" Deschis de Constanta la data: 10/13/2020 2:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
ÎN LOC DE "CUMPĂRARE VECHIME"
Scris de: Constanta la data: 10/13/2020 2:36am
Pentru cei care mai au nevoie de unul,doi,trei ani până la împlinirea vârstei de pensie anticipată.

Având în vedere că ordonanța prin care se poate cumpăra vechime nu aduce nici un plus pentru cei ce doresc să se pensioneze anticipat și nici încheierea contractului de asigurare socială nu se ia în considerare la pensionarea anticipată, există o altă posibilitate.

Prin DECLARATIA UNICĂ! Depusă conform codului fiscal.

Art.3 Legea pensiilor - definiții

"c). contract de asigurare socială - contractul încheiat, voluntar, între persoane fizice și casele teritoriale de pensii în scopul asigurării în sistemul public de pensii în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă sau în
vederea completării venitului asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie;

e) declarație individuală de asigurare - declarația fiscală pe baza căreia se realizează declararea veniturilor
care reprezintă baza de calcul al contribuției de asigurări sociale în cazul persoanelor care realizează venituri din activități independente sau din drepturi de proprietate intelectuală pentru care există obligația depunerii
acesteia și care constituie documentul pe baza căruia se stabilește, în sistemul public de pensii, stagiul de
cotizare și punctajul lunar, anual și mediu anual;"

În categoria veniturilor din activități independente intră și veniturile obținute din agricultură, venituri ce se impun pe baza normelor de venit.
Pentru cine are un teren, o casă la țară, cultivarea legumelor, pomilor fructiferi, viței de vie,etc,în anumite condiții, îi poate aduce în doi trei ani, stagiul de cotizare lipsă pentru pensionare anticipată.
Re: ÎN LOC DE "CUMPĂRARE VECHIME"
Scris de: la pensie la data: 10/13/2020 12:20pm
Nu cunoastem mecanismul obtinerii stagiului de cotizare prin declaratie individuala de asigurare pentru veniturile din agricultura si in interesul vizitatorilor acestui site va rugam sa nu prezentati aceasta posibilitate decat daca dv cunoasteti cel putin un caz real.
Scris de: Constanta la data: 10/14/2020 9:18am
Nu trebuie să cunosc un caz real!

Este menționat în lege.

Conform legii pensiilor, la art.6

"(1) ÃŽn sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
...
IV. persoanele care realizează venituri din activități independente și/sau din drepturi de proprietate intelectuală,
pentru care se datorează contribuție de asigurări sociale, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare."

Pentru a cunoaște care sunt veniturile din activități independente, citim codul fiscal.

Capitolul VII

Venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură

Ca un exemplu!

Ești obligat, conform legii, să declari veniturile obținute dacă ai mai mult de două vaci,prin Declarația unică.

Prin declarația unică te poți asigura atât pentru pensii cât și pentru sănătate.

Eu am dat ideea pentru cine este interesat.

- Codul fiscal
- Declarația Unică
- Norme de venit ( din activități independente. - https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Normevenit2020/Norme_venit_2020.html

- din agricultura - https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/NormeAgricole2020/Norme_agricole_2020.html.)
Scris de: Constanta la data: 10/14/2020 9:48am
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/asistenta_contribuabili/toate_formularele_cu_explicatii/%21ut/p/a0/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfGjzOI9DD3MPIwsjLwsjENNDBydLfzMDd1CDN1NjfSDi_L1C7IdFQHpEYc5/

Pe pagina de mai sus, se găsesc informații despre Declarația unică.

Din păcate lumea încearcă cât poate să nu plătească " impozite ". Fără să se gândească că plătind aceste "impozite" o parte se întoarce la tine.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1