Subiect "calcul punctaj mediu anual" Deschis de Petrea Maricel la data: 10/20/2020 2:00pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul punctaj mediu anual
Scris de: Petrea Maricel la data: 10/20/2020 2:00pm
Gen:B
Data nasterii:07.10.1958
Stagiul de cotizare:37 ani (fara perioade asimilate)
Alte date:perioade asimilate: 5 ani facultate si 9 luni stagiu militar
Intrebare:Sunt nascut in 07.10.1958, si am 37 ani stagiu de cotizare. Daca in luna decembrie 2020 fac cerere pentru pensionare anticipata, iar dupa primirea deciziei de pensionare anticipata nu raman in pensie si continui sa mai lucrez ( stiu ca nu se poate cumula pensia anticipata cu salariul ), punctajul suplimentar acumulat de la prima decizie de pensionare si pana la data la care ma hotarasc efectiv sa raman la pensie ( 12 luni sau poate mai mult pana la implinirea varstei de 65 Ani) va mai fi indexat cu indicele de corectie de 1,41 care va exista in decizia initiala de pensie anticipate cu penalizare, depusa pana la data de 31.12.2020.
Re: calcul punctaj mediu anual
Scris de: GicaH la data: 10/21/2020 5:01am
Petrea Maricel :
Gen:B
Data nasterii:07.10.1958
Stagiul de cotizare:37 ani (fara perioade asimilate)
Alte date:perioade asimilate: 5 ani facultate si 9 luni stagiu militar
Intrebare:Sunt nascut in 07.10.1958, si am 37 ani stagiu de cotizare. Daca in luna decembrie 2020 fac cerere pentru pensionare anticipata, iar dupa primirea deciziei de pensionare anticipata nu raman in pensie si continui sa mai lucrez ( stiu ca nu se poate cumula pensia anticipata cu salariul ), punctajul suplimentar acumulat de la prima decizie de pensionare si pana la data la care ma hotarasc efectiv sa raman la pensie ( 12 luni sau poate mai mult pana la implinirea varstei de 65 Ani) va mai fi indexat cu indicele de corectie de 1,41 care va exista in decizia initiala de pensie anticipate cu penalizare, depusa pana la data de 31.12.2020.

Indicele de corectie rămâne doar pentru pensia anticipata obtinuta la data depunerii dosarului pentru prima data adică 1.41, fara a se mai aplica veniturilor ulterioare. Nu înțeleg, dacă tot nu încetați activitatea, de ce depuneti dosarul, pensia o veți primi doar după depunerea dovezii de încetare a activității, știind ca la pensiile anticipate sau anticipate partial nu se mai poate lucra.
Scris de: Radu la data: 10/21/2020 6:01am
va spun eu de ce :

anul acesta este u indice de corectie mare.
anul viitor probabil va fi in cel mai bun caz 1.20
difernta este de cel putin 300 ron.de accea vrea sa depuna dosarul acum sa prinda acest indice .
este bine pentru el?
Scris de: Petrea Maricel la data: 10/21/2020 10:47am
Radu :
va spun eu de ce :

difernta este de cel putin 300 ron.de accea vrea sa depuna dosarul acum sa prinda acest indice .
este bine pentru el?

D-nul Radu a intuit corect motivul meu de de a introduce dosarul de pensionare anticipata anul acesta si anume de a prinde acest indice de corectie de 1,41, chiar daca legea spune ca la un indice ulterior inferior se va pastra indicele mai mare. Nu am incredere in in acesti guvernanti ca nu vor schimba legea asa cum sunt aproape sigur ca vor amana aplicarea noii legi a pensiilor din 2019,cand s-ar lua in considerare stagiile asimilate inaintea implinirii varstei de 65 ani.Atunci as fi putut iesi anticipat fara penalizare dar nu imi fac nici o speranta.
Scris de: Gheorghe Ham la data: 10/21/2020 11:11am
Petrea Maricel :
Radu :
va spun eu de ce :

este bine pentru el?

D-nul Radu a intuit corect motivul meu de de a introduce dosarul de pensionare anticipata anul acesta si anume de a prinde acest indice de corectie de 1,41, chiar daca legea spune ca la un indice ulterior inferior se va pastra indicele mai mare. Nu am incredere in in acesti guvernanti ca nu vor schimba legea asa cum sunt aproape sigur ca vor amana aplicarea noii legi a pensiilor din 2019,cand s-ar lua in considerare stagiile asimilate inaintea implinirii varstei de 65 ani.Atunci as fi putut iesi anticipat fara penalizare dar nu imi fac nici o speranta.

Eu am înțeles de ce, dar perioada de L depunerea cererii pana la data când aveți dreptul la pensie limita de varsta nu vi se aplica indice de corectie, iar aceasta perioada se va pune in calcul la pensia limită de vârstă, asa ca făcând un calcul sumar veți avea de pierdut. Cred ca ar trebui sa gândiți bine ce varianta alegeți, eu doar vi le-am descris.
Scris de: la pensie la data: 10/25/2020 9:05am
Pentru domnul Petrea Maricel
Nu intelegem motivul postarii mesajului dv daca ati luat deja hotararea.
Parerea noastra este ca gresiti daca depuneti dosarul de pensie anticipata partiala in acest an si continuati sa lucrati dupa aceia inca 12 luni deoarece :
- Pe perioada lucrata dupa depunerea dosarului pensia este suspendata si nu beneficiati de indice de corectie.
- Noi presupunem ca indicele de corectie nu va scade in anul viitor
- In septembrie 2021 este prevazut sa intre in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 care recalculeaza pensiile prin desfiintarea indicelui de corectie pentru toti cei care au primit acest indice. In aceste conditii in cazul dv care este avantajul obtinerii unui indice de corectie mai mare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1