Subiect "certificat handicap si pensie invaliditate" Deschis de UG la data: 10/27/2020 4:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
certificat handicap si pensie invaliditate
Scris de: UG la data: 10/27/2020 4:49am
Gen: F
Data nasterii: 20.08.1968
Stagiul de cotizare: 32 ani si 6 luni
Alte date:pensionara gradul III din 2018
Intrebare: Sunt pensionara cu gr III din 2018, revizuibil anual si inca mai lucrez cu program redus, de 4 ore. As vrea sa merg la comisia pentru handicap. In cazul in care voi fi incadrata la handicap mediu, ce obligatii am fata de comisia de expertiza a capacitatii de munca sau fata de casa de pensii? Dar in cazul in care voi fi incadrata la handicap accentuat, mai am voie sa fiu salariat cu program de 4 ore? Ce obligatii am fata de comisia de expertiza si casa casa de pensii? Exista riscul sa pierd calitatea de pensionar pe caz de boala gr 3, daca obtin certificat de handicap?
Multumesc.
Re: certificat handicap si pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 10/30/2020 3:13am
In cazul obtinerii unui certificat de handicap, indiferent de grad, nu aveti nicio obligatie fata de Casa de pensii sau fata de comisia de expertiza a capacitatii de munca si nici nu pierdeti dreptul la munca cu jumatate de norma.
In schimb cand mergeti la revizia anuala a capacitatii de munca certificatul de handicap va poate ajuta la obtinerea gradului de invaliditate cerut.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1