Subiect "Vârsta la care pot ieși la pensie anticipata sau limită de vârstă." Deschis de Sorin Aurelian Hristescu la data: 10/27/2020 6:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Vârsta la care pot ieși la pensie anticipata sau limită de vârstă.
Scris de: Sorin Aurelian Hristescu la data: 10/27/2020 6:10am
Gen:M
Data nasterii:27.06.1965
Stagiul de cotizare:35 ani efectiv
Alte date:18 ani și 4 luni condiții deosebite,1an si4luni armată
Intrebare:La câți ani pot să mă pensionez anticipat sau limită de vârstă .Pot să cumpăr vechimea ce îmi trebuie? Mulțumesc frumos și scuze pentru deranj. O zi frumoasă!
Re: Vârsta la care pot ieși la pensie anticipata sau limită de vârstă.
Scris de: Nicolae la data: 10/27/2020 7:30am
Sorin Aurelian Hristescu :
Gen:M
Data nasterii:27.06.1965
Stagiul de cotizare:35 ani efectiv
Alte date:18 ani și 4 luni condiții deosebite,1an si4luni armată
Intrebare:La câți ani pot să mă pensionez anticipat sau limită de vârstă .Pot să cumpăr vechimea ce îmi trebuie? Mulțumesc frumos și scuze pentru deranj. O zi frumoasă!

Din datele prezentate rezulta ca iesirea la pensie cade sub incidenta Legii nr. 127/2019 (intra in vigoare de la 1.09.2021). Potrivit art.15 alin.(1) lit. a), pentru 18 ani in cond. deosebite obtineti adaugator 4,5 ani la stagiu de cotizare care astfel insumeaza 39,5 ani. Concomitent, se reduce varsta de pensionare cu 4,5 ani (art.49 alin.(1) lit. a), incat puteti cere pensia pentru limita de varsta la 60,5 ani (65-4,5). Pensia anticipata in cazul DVS. o puteti solicita la varsta de 60 ani. Cu o singura precizare: nu sunt edictate Norme de aplicare a legii, dar si se asteapta sa fie introduse careva modificari pana la intrarea legii in vigoare.
Re: Vârsta la care pot ieși la pensie anticipata sau limită de vârstă.
Scris de: la pensie la data: 10/30/2020 5:36am
Raspunsul domnului Nicolae este corect din punct de vedere al prevederilor noii legi a pensiilor 127/2019 dar noi credem ca aceste prevederi vor fi modificate si veti beneficia de o reducere a varstei standard de pensionare cu 5 ani si 8 luni.
Aceasta modificare este foarte probabila deoarece la conceperea noii legi a pensiilor 127/2019 aceasta a copiat prevederilor actualei legi a pensiilor 263/2010 care acorda o reducere a varstei de pensionare cu 3 luni pentru fiecare an intreg lucrat in conditii deosebite dar intre timp aceste prevederi au fost modificate si acum se acorda o reducere a varstei de pensionare cu 4 luni pentru fiecare an intreg lucrat in conditii deosebite.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1