Subiect "reducere varsta de pensionare" Deschis de ROZALIA la data: 10/28/2020 3:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducere varsta de pensionare
Scris de: ROZALIA la data: 10/28/2020 3:59am
Gen:F
Data nasterii:12.06.1962
Stagiul de cotizare:37 ani si 3 luni
Alte date: 4 ani si 5 luni gr.II
Intrebare: Buna ziua. Mi-ati raspuns deja la o intrebare in legatura cu coeficientul de penalizare pentru pensie anticipata. Mi-am depus dosarul pe data de 01.10.2020.
Mi-ati raspuns ca pentru anii lucrati in gr.II am o reduce a vârstei standard de pensionare cu 1 an și 4 luni, deci la împlinirea vârstei de 61 ani și 11 luni, din 12.05.2023
Eu am locuit si peste 30 de ani in Tg. Mures. Nu este mai bine pentru mine sa se ia in considerare cei 2 ani de reducere a varstei de pensionare decat 1 an si 4 luni cat se ia pentru lucrul in conditii deosebite. Am inteles ca nu se cumuleaza. Cat ar fi in situatia actuala penalizarea? Daca am depus deja dosarul si nu am pus dovada locuirii in Tg. Mures ce pot sa fac?
Re: reducere varsta de pensionare
Scris de: Nicolae la data: 10/28/2020 4:23am
ROZALIA :
Gen:F
Data nasterii:12.06.1962
Stagiul de cotizare:37 ani si 3 luni
Alte date: 4 ani si 5 luni gr.II
Intrebare: Buna ziua. Mi-ati raspuns deja la o intrebare in legatura cu coeficientul de penalizare pentru pensie anticipata. Mi-am depus dosarul pe data de 01.10.2020.
Mi-ati raspuns ca pentru anii lucrati in gr.II am o reduce a vârstei standard de pensionare cu 1 an și 4 luni, deci la împlinirea vârstei de 61 ani și 11 luni, din 12.05.2023
Eu am locuit si peste 30 de ani in Tg. Mures. Nu este mai bine pentru mine sa se ia in considerare cei 2 ani de reducere a varstei de pensionare decat 1 an si 4 luni cat se ia pentru lucrul in conditii deosebite. Am inteles ca nu se cumuleaza. Cat ar fi in situatia actuala penalizarea? Daca am depus deja dosarul si nu am pus dovada locuirii in Tg. Mures ce pot sa fac?

Pana nu s-a emis decizia, adaugator, printr-o scrisoare, in care indicati nr. de inregistrare a dosarului, prezentati dovada ca ati locuit 30 ani in zona poluata. In acest caz CJP are obligatia sa ia in calcul cea mai oportuna pentru beneficiar solutie. In situatia ideala ar trebui sa cumuleze reducerile, dar depinde de cum interpreteaza functionarul ... Asteptam sa ne informati, ulterior, ce solutie se adopta in cazul DVS.
Re: reducere varsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 10/30/2020 10:14am
Dv ati cerut pensie anticipata partiala, diminuata, si avand dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare cu 1 an si 4 luni vi se va calcula o diminuare a pensiei cu 9,6 % ,
Daca ati avut domiciliul o perioada de minim 30 ani in municipiul Targul Mures conform prevederilor actualei legi a pensiilor vi se acorda pensie anticipata partiala, nediminuata cu reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani adica in data de 12 septembrie 2022.
Deoarece actuala lege a pensiilor 263/2010 nu prevede posibilitatea sa se acorde in acelasi timp doua pensii anticipate partiale este probabil ca sa nu vi se admita adeverinta cu domiciliul in Targu Mures.
Varianta propusa de dv sa se ia in calcul reducerea cu 2 ani pentru domiciliul in Targu Mures in loc de reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca nu este posibila acum ci numai dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2019 prevazuta in 01 septembrie 2021.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1