Subiect "Pensie" Deschis de Petrica la data: 10/28/2020 5:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Petrica la data: 10/28/2020 5:51am
Gen:f
Data nasterii:ianuarie 1963
Stagiul de cotizare:38ani,4luni
Alte date:
Intrebare:Am depus dosarul de pensie pe 2 octombrie 2020 ptr pensie anticipata partiala, inca nu a venit decizia,intrebarea mea este beneficiez de reducere ptr zona cu poluare ?daca da ,mai pot adauga adeverinta necesara?
Re: Pensie
Scris de: GicaH la data: 10/30/2020 6:04am
Petrica :
Gen:f
Data nasterii:ianuarie 1963
Stagiul de cotizare:38ani,4luni
Alte date:
Intrebare:Am depus dosarul de pensie pe 2 octombrie 2020 ptr pensie anticipata partiala, inca nu a venit decizia,intrebarea mea este beneficiez de reducere ptr zona cu poluare ?daca da ,mai pot adauga adeverinta necesara?

Da, puteți sa o depuneți dacă nu s-a emis decizia, dar sa știți ca dacă ați depus acte pentru lucru în grupe de munca, acestea nu se cumulează cu reducerea pentru locuit 30 ani în zona poluata. Trebuie sa alegeți pe cea mai avantajoasa, adică cea mai mare, dupa mine.
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 10/31/2020 9:14am
Dv ati cerut pensie anticipata partiala, diminuata.
Daca ati avut domiciliul o perioada de minim 30 ani in o localitate cu poluare remanenta, conform prevederilor actualei legi a pensiilor vi se acorda pensie anticipata partiala, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani adica in luna mai 2023.
Deoarece actuala lege a pensiilor 263/2010 nu prevede posibilitatea sa se acorde in acelasi timp doua pensii anticipate partiale daca doriti sa beneficiati de pensie anticipata partiala nediminuata in luna mai 2023 trebuie fie sa retrageti dosarul depus pentru pensie anticipata partiala, diminuata fie sa cereti anularea deciziei pentru aceasta pensie in termen de 30 zile de la primirea deciziei.
Este prevazut ca incepand cu data de 01 septembrie 2021 sa intre in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 care prevede ca pensia obtinuta cu reducerea varstei stadard de pensionare cu 2 ani pentru ca ati avut domiciliul in o localitate cu poluare remanenta sa se numeasca pensie pentru limita de varsta si in acest caz puteti beneficia mai intai de pensie anticipata partiala pentru care ati depus dosarul (fara sa retrageti dosarul) si din mai 2023 beneficiati de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1