Subiect "reducere varsta de pensionare" Deschis de Urean Susana la data: 10/28/2020 7:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducere varsta de pensionare
Scris de: Urean Susana la data: 10/28/2020 7:43am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua,
Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in luna august 2020 si am o diminuare de 30% pe perioada de 5 ani. As dori sa stiu daca conform legii privind poluarea prin care se spune ca personele pot iesi la pensie la limita de varsta cu 2 ani mai repede, atunci eu beneficiez de acesti 2 ani sau nu. Mentionez ca pensia nu este inca in plata.Penalizarea va fi pe 3ani sau ramane pe 5 ani ?
Re: reducere varsta de pensionare
Scris de: Nicolae la data: 10/28/2020 8:46am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Pentru un raspuns prompt trebuie sa scrieti mai multe informatii, care se solicita...
Re: reducere varsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 10/31/2020 10:31am
Penalizarea este calculata pentru 5 ani si actuala lege a pensiilor 263/2010 nu acorda dreptul sa mai beneficiati de pensie anticipata partiala, nediminuata pentruca ati avut domiciliul de minim 30 ani in o localitate cu poluare remanenta.
Este prevazut ca incepand cu data de 01 septembrie 2021 sa intre in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 care prevede ca pensia obtinuta cu reducerea varstei stadard de pensionare cu 2 ani pentru ca ati avut domiciliul in o localitate cu poluare remanenta sa se numeasca pensie pentru limita de varsta si in acest caz puteti beneficia mai intai de pensie anticipata partiala pentru care ati depus dosarul si apoi beneficiati de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani. Insa aceeasi lege prevede ca lista localitatilor cu poluare remanenta sa fie revizuita.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1