Subiect "reducere varsta de pensionare" Deschis de Urean Susana la data: 10/28/2020 7:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducere varsta de pensionare
Scris de: Urean Susana la data: 10/28/2020 7:50am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua,
Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in luna august 2020 si am o diminuare de 30% pe perioada de 5 ani. As dori sa stiu daca conform legii privind poluarea prin care se spune ca personele pot iesi la pensie la limita de varsta cu 2 ani mai repede, atunci eu beneficiez de acesti 2 ani sau nu. Mentionez ca pensia nu este inca in plata.Penalizarea va fi pe 3ani sau ramane pe 5 ani ? Este posibil sa beneficiez de indicele de corectie actual si sa pastrez decizia de pensionare si sa ma pot pensiona la limita de varsta peste 3ani?
Re: reducere varsta de pensionare
Scris de: GicaH la data: 10/28/2020 11:29am
Urean Susana :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua,
Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in luna august 2020 si am o diminuare de 30% pe perioada de 5 ani. As dori sa stiu daca conform legii privind poluarea prin care se spune ca personele pot iesi la pensie la limita de varsta cu 2 ani mai repede, atunci eu beneficiez de acesti 2 ani sau nu. Mentionez ca pensia nu este inca in plata.Penalizarea va fi pe 3ani sau ramane pe 5 ani ? Este posibil sa beneficiez de indicele de corectie actual si sa pastrez decizia de pensionare si sa ma pot pensiona la limita de varsta peste 3ani?

Nu mai puteți beneficia de reducerea de 2 ani, dacă ați avut alte reduceri, sau legea nu era promulgata la data depunerii cererii.

Penalizarea va fi pana la îndeplinirea condițiilor de pensionare la limita de vârstă, lucru cărei este scris în decizie.

Indicele de corectie este valabil numai în anul deciderii valorii lui, iar de la anul din septembrie nu va mai fi luat in calcul niciun indice.
Re: reducere varsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 10/31/2020 10:33am
Raspunsul domnului Gica privind indicele de corectie este corect
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1