Subiect "Pensie anticipată parțială" Deschis de Maria la data: 10/31/2020 3:02pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipată parțială
Scris de: Maria la data: 10/31/2020 3:02pm
Gen:fem
Data nasterii:25.11.1962
Stagiul de cotizare:34 ani și 3luni
Alte date:
Intrebare:la data de 12.09.2020 am depus dosarul si din decizia emisă a rezultat un punctaj de de 0.8182.Cât at trebui să mai lucrez pt a ajunge la 1 la punctaj?Am si penalizare de 24,75.Multumesc.
Re: Pensie anticipată parțială
Scris de: la pensie la data: 11/03/2020 3:18am
Nu avem datele necesare pentru a face un asemenea calcul insa apreciem ca este gresit modul dv de gandire deoarece incepand cu septembrie 2021 este prevazut sa intre in vigoare noua lege a pensiilor care schimba modul de calcul al valorii pensiei, fara a se mai calcula punctajul mediu anual.
Pe de alta parte daca s-ar pastra modul actual de calcul al pensiei ar fi greu sa realizati ceia ce v-ati propus. Adica pentru a realiza un punctaj mediu al pensiei 1, in ipoteza ca toate salariile nu ar mai creste, ar trebui sa lucrati incontinuu pana la varsta standard de pensionare de 62 ani si 4 luni, cand beneficiati de pensie pentru limita de varsta, cu un salariu mai mare de 6 000 lei.
Scris de: nelu la data: 11/04/2020 2:21am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Lucrind cu un salariu de 6000 de lei obtine punctaj de 1 numai pentru anul respectiv , ori doamna Maria se refera , cred la punctajul mediu anual lucru care este foarte greu de atins .
Scris de: la pensie la data: 11/05/2020 3:55am
Pentru domnul Nelu
Noi am precizat ca trebuie sa mai lucreze inca cca 4 ani si jumatate nu un singur an dar si in acest caz calculul este facut cu o mare aproximatie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1