Subiect "plafonari" Deschis de Marilena Eparu la data: 11/02/2020 3:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
plafonari
Scris de: Marilena Eparu la data: 11/02/2020 3:59am
Gen:F
Data nasterii:2.08.1960
Stagiul de cotizare: 34 ani si 5 luni
Alte date:
Intrebare:Pentru perioada 1 aprilie 2001 - 31 decembrie 2002, punctajul anual se plafonează la 3 puncte,
iar pentru perioada 1 ianuarie 2003 - 31 iulie 2007, punctajul anual se plafonează la 5 puncte.
Cu toate acestea cand introduc datele mele personale in aplicatie imi apare un punctaj peste aceste limite. Puteti sa-mi clarificati aceste aspect? Diferentele sunt semnificative mai ales in 2001 cand imi apare un punctaj peste 8 in loc de 3. Multumesc!
Re: plafonari
Scris de: la pensie la data: 11/03/2020 9:53am
Afirmatia dv privind plafonarea la 3 puncte in perioada aprilie 2001 - decembrie 2002 si la 5 puncte in perioada ianuarie 2003 - decembrie 2017 este gresita.
Plafonarea se face la sumele pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS) adica la 3 salarii medii pe economie in perioada aprilie 2001 - decembrie 2002 si la 5 salarii medii pe economie in perioada ianuarie 2003 - decembrie 2017. Dar salariile medii pe economie nu sunt cele calculate si anuntate de Institutul National de Statistica pentruca acestea se cunosc cu intarziere si nu pot fi operative ci este un salariu mediu pe economie prognozat pe un an care este anuntat la inceputul fiecarui an si se numeste salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale.
Pe site-ul nostru gasiti aceste salarii medii la pagina de la adrtesa:
https://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-brut.php
Tot pe site gasiti sumele la care au fost limitate contributiile de asigurari sciale la pagina de la adresa :
https://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Deoarece la calculul punctajelor lunare nu se foloseste salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale folosit la limitarea sumelor pentru care s-a platit CAS ci salariul mediu brut lunar calculat de Institutul National de Statistica aceste punctaje lunare sunt putin diferite de 3 sau 5 puncte.
Ne pare rau ca in cazul dv nu putem sa va explicam o asa mare diferenta din anul 2001. Ea nu poate veni decat de la sumele introduse de dv in calcul in lunile ianuarie - martie 2001, pe care trebuie sa le verificati daca sunt corecte. Noi nu putem verifica aceste sume pentruca identificarea programelor de calcul de pe site este facuta dupa adresa de mail iar pe adresa de mail indicata de dv la prezentul mesaj este deschis un singur program in care nu sunt introduse date.
Scris de: Marilena Eparu la data: 12/18/2020 6:49am
Multumesc pt raspuns. Nu am prea inteles. Dar intr-o adeverinta primita de la Casa de pensii aferenta stagiului meu de cotizare, punctajul mediu anual in cauza este dupa cum urmeaza: 2001 - 3; 2002 - 3; 2003 - 5 pe cand din calculele de pe site rezulta astfel: 2001 - 8.20; 2002 - 3.08; 2003 - 5.18.

Daca vreti sa verificati, calculele mele din "lapensie" sunt facute pe un nume vechi si adresa de e-mail veche: marilena.ceauselu@marfinbank.ro

Considerand ca am introdus corect datele, as vrea in mod special sa clarific aceasta diferenta aferenta anului 2001.

Cu drag si cu deosebite multumiri
Scris de: la pensie la data: 12/18/2020 1:27pm
In ceiace priveste punctajele mentionate pe siteul Casei de pensii nu le putem comenta fara a cunoaste sumele luate in calcul, pe care le gasiti in acea adeverinta in coloana "sumele pentru care s-a platit CAS"
In ceiace priveste punctajele iesite din calculul cu programul de pe site va putem preciza ca rezultatele calculului depind atat de corectitudinea programului cat si de corectitudinea datelor introduse de dv.
In privinta corectitudinii programului avem marturia unor pensionari care au folosit acelasi program si au obtinut acelasi rezultat ca cel acordat de Casa de pensii.
In privinta datelor introduse de dv avem suspiciuni in privinta datelor introduse in perioada iunie 1996 - martie 2001. In perioada inainte de aprilie 2001, conform prevederilor actuale ale legii pensiilor 263/2010, trebuie luate in calcul salariile tarifare + sporurile cu caracter permanent. In aceasta perioada sumele introduse in calcul nu trebuie incluse sumele reprezentand : sporuri ocazionale, prime, dividende, sume castigate in acord.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1