Subiect "Cumparare lunara vechime" Deschis de Constantin Marilena la data: 11/02/2020 3:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cumparare lunara vechime
Scris de: Constantin Marilena la data: 11/02/2020 3:59am
Gen:f
Data nasterii:27/08/1969
Stagiul de cotizare:28
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, as dori sa cumpar lunar vechime incepand cu noiembrie 2020 pentru a obtine 35 ani vechime in august 2027.Pot iesi la pensie anticipata partial la 58 ani in august 2027 cu 35 de ani vechime(cei 7 ani urmeaza a fi platita cotizatia lunar la casa de pensi)?

PS: la chiseu cand am fost sa platesc pentru aceasta luna, m-au informat ca aceasta vechime platita lunar se adauga doar la pensionarea standard -63 ani
Multumesc!
Re: Cumparare lunara vechime
Scris de: Carp Mircea la data: 11/02/2020 6:44am
Raspunsul casei loocale este corect.
Scris de: Constantin Marilena la data: 11/02/2020 9:58am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns,dar nu inteleg de ce legiuitorul considera ca cei 558 ron platiti la ghiseu ca persoana fizica sunt diferiti de cei platiti de angajator pentru un salariu minim si nu beneficiez de aceleasi drepturi.
P.S.- Un freelancer care-si plateste singur cotizatia pentru drepturile de pensionare nu beneficiaza de pensie anticipata ?
Scris de: Nicolae la data: 11/02/2020 10:55am
Constantin Marilena :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns,dar nu inteleg de ce legiuitorul considera ca cei 558 ron platiti la ghiseu ca persoana fizica sunt diferiti de cei platiti de angajator pentru un salariu minim si nu beneficiez de aceleasi drepturi.
P.S.- Un freelancer care-si plateste singur cotizatia pentru drepturile de pensionare nu beneficiaza de pensie anticipata ?

"Dura lex, sed lex" - "Legea e dură, dar e lege". De inteles ca conractul de asigurari sociale a fost incheiat doar in scopul obtinerii stagiului pentru pensie anticipata, ceea ce in conditiile actuale nu e admis. Stagiul realizat este suficient pentru pensie de lim. varsta. Deaceea, puteti sa nu mai platiti transele lunare (cele achitate se considera contributii si se adauga la stagiul realizat), si sa asteptati inrarea in vigoare de la data 01.09.2021 a Legii nr. 127/2019 (lege noua a pensiilor). Aceasta lege admite "cumparare vechime" si nu are la moment (se asteapta ca va suferi careva modificari) clauze prin care sa fie expres determinata posibilitatea valorificarii "vechimii cumparate" pentru anumit tip de pensie. In redactia actuala ar fi posibila cumpararea de vechime si pentru pensie anticipata.
Scris de: Constantin Marilena la data: 11/02/2020 12:25pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc mult,este forte utila aceasta recomandare.
Scris de: Nicolae la data: 11/03/2020 8:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Ar fi indicat, in caz ca renuntati sa mai platiti transele lunare, sa mergeti la CJP sa reziliati contractul ...
Scris de: la pensie la data: 11/03/2020 1:24pm
Asa cum a prcizat si functionarul de la ghiseu in prezent vechimea cumparata prin contract de asigurare sociala cu Casa de pesii nu se poate valorifica pentru pensie anticipata partiala.
Dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2019, conform formei actuale a acestei legi se poate cumpara vechime care se poate valorifica si la pensia anticipata partiala. Insa aceasta cumparare devine mai dificila pentruca suma minima asigurata creste la salariul mediu lunar utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, ceiace inseamna o majorare mai mult decat dublu a ratei lunare care trebuie platita.
Scris de: Constantin Marilena la data: 11/05/2020 2:29am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc mult pentru raspuns ,o zi buna va doresc !
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1