Subiect "Aprobare cerere pensionare prin demisie" Deschis de Ileana T la data: 11/03/2020 4:19pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Aprobare cerere pensionare prin demisie
Scris de: Ileana T la data: 11/03/2020 4:19pm
Gen:F
Data nasterii: 03.04.1959
Stagiul de cotizare:42 ani si 9 luni
Alte date:Cadru didactic-profesor
Intrebare: Recent am depus cerea de pensionare la inspectoratul judetean scolar. Consiliul de administratie a refuzat in doua randuri aprobarea acesteia, mai mult nu mentioneaza in refuz niciun motiv. Din discutiile cu lidera de sindicat am aflat ca trebuie sa-mi depun mai intai demisia (aspect neprevazut de leagea invatamantului). Juristul institutiei a admis ca fiind intemeiat motivul invocat in cerere si sustinut cu documente.Mentionez ca la cererea de pensionare am anexat documente (hotarare judecatoreasca) din care rezulta ca trebuie sa ingrijesc unul dintre parinti si documente medicale care reflecta starea mea de sanatate. Cu toate acestea mi se sugereaza cu insistenta, fara a putea preciza vreun articol din lege, sa-mi depun demisia, motivatia fiind , neoficial, ca "asa procedam noi aici". Pur si simplu nu se respecta legea. Colegi de breasla din jud. Olt, Dolj si Bucuresti s-au pensionat in luna octombrie a.c. fara a-si depune demisia. Rog un punct de vedere avizat asupra spetei descrisa mai sus.
Re: Aprobare cerere pensionare prin demisie
Scris de: GicaH la data: 11/04/2020 10:32am
Ileana T :
Gen:F
Data nasterii: 03.04.1959
Stagiul de cotizare:42 ani si 9 luni
Alte date:Cadru didactic-profesor
Intrebare: Recent am depus cerea de pensionare la inspectoratul judetean scolar. Consiliul de administratie a refuzat in doua randuri aprobarea acesteia, mai mult nu mentioneaza in refuz niciun motiv. Din discutiile cu lidera de sindicat am aflat ca trebuie sa-mi depun mai intai demisia (aspect neprevazut de leagea invatamantului). Juristul institutiei a admis ca fiind intemeiat motivul invocat in cerere si sustinut cu documente.Mentionez ca la cererea de pensionare am anexat documente (hotarare judecatoreasca) din care rezulta ca trebuie sa ingrijesc unul dintre parinti si documente medicale care reflecta starea mea de sanatate. Cu toate acestea mi se sugereaza cu insistenta, fara a putea preciza vreun articol din lege, sa-mi depun demisia, motivatia fiind , neoficial, ca "asa procedam noi aici". Pur si simplu nu se respecta legea. Colegi de breasla din jud. Olt, Dolj si Bucuresti s-au pensionat in luna octombrie a.c. fara a-si depune demisia. Rog un punct de vedere avizat asupra spetei descrisa mai sus.

Nu știu ce fel de cadru didactic sunteți, dar ar trebui sa știți ca cererea cu dosarul de pensionare se depune la CJP de care aparțineți și nu la Inspectoratul școlar.
Scris de: la pensie la data: 11/05/2020 3:35am
In legislatia pensiilor in cazul cadrelor didactice nu se prevede procedura de obtinere a aprobarii pensionarii in cursul anului scolar, de la Consiliul de administratie sau de la Inspectoratul scolar.
Problema dv apartine de legislatia muncii si noi nu avem experienta in acest domeniu.
Consideram totusi ca este un abuz dar va sfatuim sa asteptati raspunsul inspectoratului scolar.
In ceiace priveste demisia consideram ca are importanta numai daca intentionati ca dupa depunerea dosarului de pensie sa lucrati in continuare pana la primirea deciziei se pensionare. Daca intentionati sa incetati activitatea imedit ce depuneti dosarul de pensionare modalitatea de incetarea activitatii prin demisie are numai importanta sentimentala.
Scris de: Ana la data: 11/05/2020 8:29am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Eu cred ca va solucita demisia datorita Contractului colectiv de munca. Probabil acolo este prevazut ca la pensionare se acorda un bonus de x salarii. In cazul demisiei, bonusul nu se acorda. Rog studiati CCM, cred ca acolo e raspunsul.
Scris de: Stancu Marilena la data: 11/05/2020 12:17pm
Da, confirm cele relatate in mesajul principal. Mi-am înaintat dosarul de pensionare si am fost obligată sa-mi depun mai întâi demisia. Asa procedează tinerii inspectori școlari pus pe linie de partid. Legea este opțională. Chiar si unui fost inspector Si învățător dl Dumitrescu i-au cerut mai întâi demisia și apoi i-au aprobat cererea de pensionare. Si nu este vorba de bonusuri sau salarii la pensionare, in invatamant nu a fost loc pt asa ceva.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1