Gen:F
Data nasterii: 03.04.1959
Stagiul de cotizare:42 ani si 9 luni
Alte date:Cadru didactic-profesor
Intrebare: Recent am depus cerea de pensionare la inspectoratul judetean scolar. Consiliul de administratie a refuzat in doua randuri aprobarea acesteia, mai mult nu mentioneaza in refuz niciun motiv. Din discutiile cu lidera de sindicat am aflat ca trebuie sa-mi depun mai intai demisia (aspect neprevazut de leagea invatamantului). Juristul institutiei a admis ca fiind intemeiat motivul invocat in cerere si sustinut cu documente.Mentionez ca la cererea de pensionare am anexat documente (hotarare judecatoreasca) din care rezulta ca trebuie sa ingrijesc unul dintre parinti si documente medicale care reflecta starea mea de sanatate. Cu toate acestea mi se sugereaza cu insistenta, fara a putea preciza vreun articol din lege, sa-mi depun demisia, motivatia fiind , neoficial, ca "asa procedam noi aici". Pur si simplu nu se respecta legea. Colegi de breasla din jud. Olt, Dolj si Bucuresti s-au pensionat in luna octombrie a.c. fara a-si depune demisia. Rog un punct de vedere avizat asupra spetei descrisa mai sus.