Subiect "Recuperate vechime" Deschis de Gabriela la data: 11/04/2020 10:44am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recuperate vechime
Scris de: Gabriela la data: 11/04/2020 10:44am
Gen:feminin
Data nasterii:28.04.1962
Stagiul de cotizare: 38 de ani(+ 1 an pt creșterea copilului dacă poate fi făcută rectificarea in cartea de munca)
Alte date:cadru didactic
Intrebare: Mai am o solicitate la Dvs! Cum pot recupera vechime 1 an, deoarece in 1987 am solicitat întrerupere activitate didactica 1 an de zile pentru creșterea copilului conform dispozițiilor legale in vigoare de atunci, ISJ a aprobat cererea, am depus-o la unitatea la care lucram, însă in cartea de munca este menționat pt acel an concediu fără plata. Acum am realizat acesta situație. Ce poat face in acesta situație? Cum demonstrez ca acel an era considerat confirm normelor in vigoare la acea data, vechime in învățământ? Mulțumesc anticipat!!
Re: Recuperate vechime
Scris de: GicaH la data: 11/05/2020 7:32am
Gabriela :
Gen:feminin
Data nasterii:28.04.1962
Stagiul de cotizare: 38 de ani(+ 1 an pt creșterea copilului dacă poate fi făcută rectificarea in cartea de munca)
Alte date:cadru didactic
Intrebare: Mai am o solicitate la Dvs! Cum pot recupera vechime 1 an, deoarece in 1987 am solicitat întrerupere activitate didactica 1 an de zile pentru creșterea copilului conform dispozițiilor legale in vigoare de atunci, ISJ a aprobat cererea, am depus-o la unitatea la care lucram, însă in cartea de munca este menționat pt acel an concediu fără plata. Acum am realizat acesta situație. Ce poat face in acesta situație? Cum demonstrez ca acel an era considerat confirm normelor in vigoare la acea data, vechime in învățământ? Mulțumesc anticipat!!

Îmi pare rău să vă spun, dar și soția mea a născut în acel an, dar în acea vreme nu se da concediu de maternitate 1van ci CFS pentru creșterea copilului. Asa a avut și ea CFS pentru creșterea copilului.
Re: Recuperate vechime
Scris de: la pensie la data: 11/05/2020 7:46am
Domnul Gica are dreptate adica nu credem sa mai puteti recupera stagiu de cotizare in acel an deoarece concediu si indemizatie pentru crestere copil pana la 1 an au fost acordate dupa anul 1990 prin decretul lege 31/1990.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1