Subiect "pensie anticipata partiala" Deschis de Toderita Dan la data: 11/04/2020 1:52pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partiala
Scris de: Toderita Dan la data: 11/04/2020 1:52pm
Gen:M
Data nasterii:6.03.1958
Stagiul de cotizare:35 ani 4 luni
Alte date:
Intrebare:M-am pensionat anticipat partial la 1.07.2019(data depunerii dosarului) la varsta de 61 ani si 3 luni .Am realizat un stagiu de cotizare de 35 ani 4 luni si 15 zile .Am locuit din 1988 pana in prezent in localitati incluse in lista celor poluate pentru care s-a acordat ulterior pensionarii mele reducerea cu 2 ani a varstei de pensionare. In aceste conditii cand pot solicita recalcularea pensiei si care sunt demersurile care trebuiesc facute
Re: pensie anticipata partiala
Scris de: Nicolae la data: 11/04/2020 2:47pm
Toderita Dan :
Gen:M
Data nasterii:6.03.1958
Stagiul de cotizare:35 ani 4 luni
Alte date:
Intrebare:M-am pensionat anticipat partial la 1.07.2019(data depunerii dosarului) la varsta de 61 ani si 3 luni .Am realizat un stagiu de cotizare de 35 ani 4 luni si 15 zile .Am locuit din 1988 pana in prezent in localitati incluse in lista celor poluate pentru care s-a acordat ulterior pensionarii mele reducerea cu 2 ani a varstei de pensionare. In aceste conditii cand pot solicita recalcularea pensiei si care sunt demersurile care trebuiesc facute

Pensionare lim. de varsta, standard - din 06.03.2023 (65 ani), pentru domiciliul in zona poluata beneficiati de reducere cu 2 ani a varstei standard, astfel pensionarea lim. de varsta e din 06.03.2021, la 63 ani. In acest scop trebuie sa depuneti la CJP o cerere (indicand nr. dosar de pensionare antic. part.) privind pensia lim. de varsta cu reducere cu 2 ani incepand din data de 06.03.2021, anexand dovada domiciliului in zona poluata. Din aceasta data diminuarea aplicata pentru pensie antic. part. va fi anulata. Cererea (cu actele doveditoare) o depuneti pana la data respectiva.
Re: pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 11/05/2020 8:12am
Raspunsul domnului Nicolae este gresit.
Pensionarea cu reducerea cu 2 ani a varstei standard de pensionare pentru cei care au locuit o perioada de minim 30 ani in localitati cu poluare remanenta se face cu pensie anticipata partiala, nediminuata.
Deoarece in prezent aveti pensie anticipata partiala, diminuata, in interpretarea actualei legislatii de catre functionarii casei de pensii decizia pentru aceasta pensie nu poate fi anulata decat de catre o decizie de pensie pentru limita de varsta.
Incepand cu data de 01 septembrie 2021 este prevazut sa intre in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 care are o prevedere asemanatoare pentru cei care au locuit sau au lucrat o perioada de minim 30 ani in o localitate cu poluare remanenta. Deoarece aceasta prevedere nu este clara trebuie sa asteptati normele de aplicare a acestei legi pentruca sa vedeti daca pensia cu reducere de 2 ani se va numi pensie pentru limita de varsta si in acest caz veti beneficia de aceasta de la data intrarii in vigoare a noii legi a pensiilor. Dar mai exista o prevedere care spune ca la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor se va face o revizuire a listei cu localitatile cu poluare remanenta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1