Subiect "plata contributie asigurari sociale" Deschis de cristina paun la data: 11/06/2020 9:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
plata contributie asigurari sociale
Scris de: cristina paun la data: 11/06/2020 9:17am
Gen:F
Data nasterii: 9 oct.1962
Stagiul de cotizare: 27 ani si 2 luni

Dacă îmi completez stagiul de cotizare prin plata contibuţiei către sistemul naţional de pensii a sumei aferentă unui anumit număr de ani şi, în acest mod, îndeplinesc/depăşesc stagiul complet de cotizare prevazut de lege (în Anexa nr. 5), pot solicita pesionarea anticipată parţial, avand în vedere că îndeplinesc condiţia de vârsta?
De exemplu:
- data naÅŸterii: 09.10.1962;
- stagiul actual de cotizare: 27 ani ÅŸi 2 luni;
- intenţionez să plătesc, până la data de 31.12.2020, suma aferentă contribuţiei la sistemul naţional de pensii pentru o perioadă de 6 ani, conform prevederilor O.U.G. nr. 163/2020.
În aceste condiţii şi după plata contribuţiei susmenţionată, pot solicita pensionarea anticipată parţial, începând cu 01.01.2021?
Re: plata contributie asigurari sociale
Scris de: Nicolae la data: 11/06/2020 10:57am
cristina paun :
Gen:F
Data nasterii: 9 oct.1962
Stagiul de cotizare: 27 ani si 2 luni

Dacă îmi completez stagiul de cotizare prin plata contibuţiei către sistemul naţional de pensii a sumei aferentă unui anumit număr de ani şi, în acest mod, îndeplinesc/depăşesc stagiul complet de cotizare prevazut de lege (în Anexa nr. 5), pot solicita pesionarea anticipată parţial, avand în vedere că îndeplinesc condiţia de vârsta?
De exemplu:
- data naÅŸterii: 09.10.1962;
- stagiul actual de cotizare: 27 ani ÅŸi 2 luni;
- intenţionez să plătesc, până la data de 31.12.2020, suma aferentă contribuţiei la sistemul naţional de pensii pentru o perioadă de 6 ani, conform prevederilor O.U.G. nr. 163/2020.
În aceste condiţii şi după plata contribuţiei susmenţionată, pot solicita pensionarea anticipată parţial, începând cu 01.01.2021?

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 163 din 24 septembrie 2020 are anexa nr. 1 - CONTRACT DE ASIGURARE SOCIALĂ, care la art. 1 prevede: Obiectul prezentului contract de asigurare socială este asigurarea în sistemul public de pensii în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă.
Reiesind din aceste dispozitii, stagiul de cotizare obtinut prin CONTRACT DE ASIGURARE SOCIALĂ nu se poate valorifica pentru alt tip de pensie, decat pentru pensie limită de vârstă.
Re: plata contributie asigurari sociale
Scris de: la pensie la data: 11/07/2020 9:44am
Raspunsul domnului Nicolae este corect.
Stagiul de cotizare cumparat prin contract de asigurare sociala nu se ia in calculul pensiei anticipate si anticipate partiale
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1