Subiect "Pensie -demisie" Deschis de Pacurari Ilie la data: 11/09/2020 1:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie -demisie
Scris de: Pacurari Ilie la data: 11/09/2020 1:22am
Gen:M
Data nasterii:02.04.1959
Stagiul de cotizare:33Ani 9Luni in sectorul civil,plus
9Ani ca militar
Alte date:
Intrebare:Va rog frumos sa imi spuneti daca pot beneficia de pensie!
Va multumesc
Re: Pensie -demisie
Scris de: la pensie la data: 11/09/2020 2:46am
n sectorul public (civil) aveti urmatoarele drepturi la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 02 aprilie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. Pentru aceasta pensie nu este necesar sa faceti dovada vechimii realizate in sectorul militar.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala imediat daca va completati stagiul de cotizare cu 1 an si 3 luni si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare relizat in sectorul militar. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
In sectorul militar aveti dreptul la pensie de serviciu imediat daca aveti o vechime in serviciu in sectorul militar de 10 ani. Deoarece nu ati precizat din ce este compusa vechimea in serviciu din sectorul militar va precizam ca la acesta vechime se ia in calcul si perioada stagiului militar si a scolii militare, care daca sunt luate in calculul pensiei in sectorul militar nu se mai folosesc in calculul pensiei in sectorul public.
Scris de: Pacurari Ilie la data: 11/11/2020 12:14am
Gen:M
Data nasterii:02.04.1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va multumesc frumos ptr informatii.
Am solicitat pensie militara si a fost respins dosarul.
La dosarul depus la Casa Sectoriala a MApN am depus si adeverintele cu sporurile si vechimea in grupe acumulata in sectorul civil si militar. Nu inteleg De ce? la primirea deciziei de respingere a dosarului Nu am primit decat Carnetul de munca , iar toate adeverintele in original mi-au fost retinute.
Va rog frumos sa ma indrumati Cum sa fac sa imi recuperez adeverintele!
Cu mult respect ILIE PACURARI
Scris de: la pensie la data: 11/12/2020 3:24am
Nu cunoastem instructiunile din sectorul militar dar consideram ca la respingerea dosarului trebuia sa vi se restituie dosarul intreg.
Adeverinta, in original, cu sporurile din sectorul civil nu trebuia depusa la dosarul de pensie din sectorul militar.
Va sfatuim sa depuneti o cerere la Casa de pensii sectoriala prin care cereti sa vi se restituie toate actele depuse la dosarul respins.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1