Subiect "Pnsie Anticipata Partial" Deschis de STEFANESCU VALERICA la data: 11/09/2020 6:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pnsie Anticipata Partial
Scris de: STEFANESCU VALERICA la data: 11/09/2020 6:42am
Gen:F
Data nasterii:17.02.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am pensie anticipata partial.Diminuarea este de 4%.In martie 2021,intrunesc conditiile de iesire la pensie,la limita de varsta.Daca se va acorda indexarea pensiilor cu indicele de inflatie,la inceputul anului viitor,aceasta indexare se va face,in cazul meu,la cuantumul nediminuat al pensiei,sau se va face la cuantumul pensiei diminuate.
Re: Pnsie Anticipata Partial
Scris de: la pensie la data: 11/09/2020 10:02am
Inca nu este certa indexarea valorii punctului de pensie de la data de 01 ianuarie 2020.
Daca se va face indexarea punctului de pensie incepand cu ianuarie 2020 vi se aplica indexarea la pensia pe care o primiti adica la cea diminuata pana la indeplinirea conditiilor pentru pensie pentru limita de varsta si la pensia nediminuata dupa obtinerea pensiei pentru limita de varsta.
Re: Pensie Anticipata Partial
Scris de: STEFANESCU VALERICA la data: 11/09/2020 12:13pm
Gen:F
Data nasterii:17.02.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc frumos pentru raspuns.Poate nu m-am facut eu inteles,la prima intrebare.Era vorba nu de indexarea punctului de pensie.Ma refeream la indexarea pensiilor cu indicele de inflatie,care se calculeaza la inceputul fiecarui an.Este vorba de indicele de inflatie pe anul 2019,care a fost de 3,8%.Cu acest procentaj ar trebui sa se indexeze si pensiile incepand cu ianuarie 2021.Daca s-ar indexa pensiile cu acest indice,raspunsul dumneavoastra ar fi la fel?.Adica se calculeaza la inceput la pensia diminuata,pentru ca in martie sa se recalculeze la pensia nediminuata,cand voi avea dreptul la pensie pentru limita de varsta?.Cam aceasta ar fi nelamurirea mea.Va multumesc pentru intelegere.
Re: Pnsie Anticipata Partial
Scris de: la pensie la data: 11/10/2020 4:02am
Raspunsul nostru este la fel pentruca indexarea concomitenta a tuturor pensiilor se poate face numai prin cresterea valorii punctului de pensie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1