Subiect "somaj ca stagiu pt pensie" Deschis de Negulescu Neculae la data: 11/11/2020 7:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
somaj ca stagiu pt pensie
Scris de: Negulescu Neculae la data: 11/11/2020 7:20am
Gen:M
Data nasterii:18.11.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua.
In perioada 2000-2001 am beneficiat timp de 9 luni de somaj, potrivit Legii 1/1991.Intrebarea mea era daca aceasta perioada constituie stagiu la calculul pensiei anticipate partial. Imi trebuie adeverinta de la somaj ? Sau venitul obtinut il are casa de Pensii.
Am completat si in programul dvs.pt calcul pensie insa fara aceasta perioada deoarece nu mai cunosc venitul obtinut atunci.
Re: somaj ca stagiu pt pensie
Scris de: GicaH la data: 11/11/2020 11:47am
Negulescu Neculae :
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua.
In perioada 2000-2001 am beneficiat timp de 9 luni de somaj, potrivit Legii 1/1991.Intrebarea mea era daca aceasta perioada constituie stagiu la calculul pensiei anticipate partial. Imi trebuie adeverinta de la somaj ? Sau venitul obtinut il are casa de Pensii.
Am completat si in programul dvs.pt calcul pensie insa fara aceasta perioada deoarece nu mai cunosc venitul obtinut atunci.

Daca nu aveți trecuta perioada în carnetul de munca, ceea ce ar fi normal, cereti adeverință în acest sens la AJOFM. În programul de calcul de pe site puneți valoarea indemnizației de șomaj ca și cum ar fi salariul.
Scris de: GicaH la data: 11/11/2020 11:49am
GicaH :
Negulescu Neculae :
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua.

Daca nu aveți trecuta perioada în carnetul de munca, ceea ce ar fi normal, cereti adeverință în acest sens la AJOFM. În programul de calcul de pe site puneți valoarea indemnizației de șomaj ca și cum ar fi salariul.

Da, aceasta perioada constituie stagiu de cotizare și pentru pensie anticipata partial.
Scris de: la pensie la data: 11/12/2020 6:33am
Raspunsul domnului Gica este corect
Scris de: Nicolae la data: 11/14/2020 7:06am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
In legatura cu problema abordata am gasit raspunsul MM, din 2017 (https://mmuncii.ro/j33/images/Documente/Transparenta/IntrebariFrecvente/2017/2017-02_IF-MMJS-LegislatiaMuncii.pdf). Întrebare: Perioada de şomaj constituie vechime in muncă? Răspuns: Perioada în care o persoană a beneficiat de indemnizaţie de şomaj constituie vechime în muncă numai dacă drepturile aferente s-au primit sub imperiul Legii 1/1991, deoarece, potrivit art.15 din acest act normativ, perioada pentru care o persoană este îndreptăţită să primească ajutor de şomaj sau de integrare profesională constituie vechime în muncă şi în aceeaşi unitate. Începând cu data de 01.03.2002, data intrării în vigoare a Legii nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, aceste perioade nu mai sunt recunoscute de lege ca fiind vechime în muncă.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1