Subiect "Pensie anticipata partiala diminuata.partiala" Deschis de Nicolae Ioana la data: 11/11/2020 8:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partiala diminuata.partiala
Scris de: Nicolae Ioana la data: 11/11/2020 8:11am
Gen:F
Data nasterii:1968
Stagiul de cotizare:33
Alte date:Grupa I-a de munca 15 ani
Intrebare:Cand pot iesi la pensie anticipata partiala diminuata? In ce an?? Va multumesc frumos ptr.amabilitate,intelegere si promtitudinea de care dati intotdeauna dovada .
Re: Pensie anticipata partiala diminuata.partiala
Scris de: la pensie la data: 11/12/2020 6:55am
Ati mai pus aceasta intrebare la care v-am raspuns.
Data iesirii la pensie depinde de data nasterii pe care ati dat-o incomplet. Ati mai facut aceasta eroare si la intrebarile anterioare. Am luat in calcul data nasterii 20 octombrie 1967
Raspunsul ramane neschimbat adica :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 20 octombrie 2030 la varsta standard de pensionare de 63 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 15 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 55 ani si 6 luni.adica in data de 20 aprilie 2023.
Pensia anticipata partiala nu este avantajoasa pentru dv deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca si din aceasta cauza o puteti obtine la varsta de 58 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1