Subiect "Ultima luna luata in calcul" Deschis de M. Vasilescu la data: 11/13/2020 1:43pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Ultima luna luata in calcul
Scris de: M. Vasilescu la data: 11/13/2020 1:43pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am remarcat la persoane care au primit deja decizia ca daca au depus de exemplu dosarul pe data de 1 a lunii octombrie, și au lucrat până la acea dată, in decizie stagiul realizat nu contine și luna septembrie, deoarece nu apare in sistem. Intrebarea mea este daca acea luna este esențială trebuie sa amânăm cu o lună depunerea dosarului? Si astfel pentru toata lumea o luna intreaga de vechime e pierduta din calcul?
Re: Ultima luna luata in calcul
Scris de: Aurel la data: 11/13/2020 11:07pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Puteți să solicitati recalcularea pensiei la un anumit interval de la pensionare. Daca aveti cont la CNPP puteti afla cand a intrat in sistem ultima luna. Recalcularea o solicită si pensinarii care mai lucrează, nu se pierde nimic.
Scris de: la pensie la data: 11/14/2020 4:51am
Raspunsul domnului Aurel este corect.
Noi insa presupunem ca faceti o confuzie intre luna lucrata inainte de depunerea dosarului si lunile lucrate dupa depunerea dosarului de pensie.
Neluarea in calcul a sumelor castigate in ultima luna inainte de depunerea dosarului este posibila in cazul intarzierii depunerii de catre angajator a situatiei REVISAL la Casa de pensii, sau nedepunerea ei si putin probabila daca angajatorul respecta acest termen.
In schimb intotdeauna sumele castigate in lunile dupa depunerea dosarului pana la incetarea activitatii nu sunt luate in calcul.
In cazul pensiilor pentru limita de varsta se poate cere imediat recalcularea pensiilor pentru perioadele nelute in calcul.
In cazul pensiilor anticipate sau anticipate partiale se poate cere recalcularea pensiilor pentru sumele castigate in luna anterioara depunerii dosarului iar sumele castigate dupa depunerea dosarului sunt luate in calcul automat la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Deasemeni trebuie sa mai fiti atent si la faptul ca anumite sume acordate la iesirea la pensie nu sunt inregistrate financiar de catre angajator in luna anterioara depunerii dosarului de pensie ci in luna urmatoare depunerii dosarului de pensie si din aceasta cauza capata alt statut.
Scris de: M. Vasilescu la data: 11/14/2020 10:35am
la pensie :
Raspunsul domnului Aurel este corect.
Noi insa presupunem ca faceti o confuzie intre luna lucrata inainte de depunerea dosarului si lunile lucrate dupa depunerea dosarului de pensie.
Neluarea in calcul a sumelor castigate in ultima luna inainte de depunerea dosarului este posibila in cazul intarzierii depunerii de catre angajator a situatiei REVISAL la Casa de pensii, sau nedepunerea ei si putin probabila daca angajatorul respecta acest termen.
In schimb intotdeauna sumele castigate in lunile dupa depunerea dosarului pana la incetarea activitatii nu sunt luate in calcul.
In cazul pensiilor pentru limita de varsta se poate cere imediat recalcularea pensiilor pentru perioadele nelute in calcul.
In cazul pensiilor anticipate sau anticipate partiale se poate cere recalcularea pensiilor pentru sumele castigate in luna anterioara depunerii dosarului iar sumele castigate dupa depunerea dosarului sunt luate in calcul automat la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Deasemeni trebuie sa mai fiti atent si la faptul ca anumite sume acordate la iesirea la pensie nu sunt inregistrate financiar de catre angajator in luna anterioara depunerii dosarului de pensie ci in luna urmatoare depunerii dosarului de pensie si din aceasta cauza capata alt statut.

Nu, nu fac confuzia. E vorba doar de luna lucrata inainte de depunerea dosarului. Deci inteleg ca procedez asa: depun dosarul, primesc decizia, daca nu e luata și ultima luna in calcul cer recalculare, iar daca între timp a și inceput sa imi între pensia, după recalculare voi primi diferența. Multumesc mult!
Scris de: la pensie la data: 11/15/2020 7:41am
Da ati inteles corect.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1