Subiect "Pensie anticipata partiala" Deschis de Bucur Elena la data: 11/24/2020 2:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partiala
Scris de: Bucur Elena la data: 11/24/2020 2:29am
Gen: M
Data nasterii:10.04.1960
Stagiul de cotizare: La 01.09.2020, 32 ani si 7 luni (fara armata ), din care: 4 ani si 7 luni, grupa 1, 100%.
Alte date: Mentionez, ca sunt salariat.
Intrebare: Ce stagiu de cotizare, mai este necesar pentru, pensie anticipata partiala?
Multumesc foarte mult.
Re: Pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 11/24/2020 8:44am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 10 aprilie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Presupunand ca stagiul de cotizare in grupa I a fost lucrat inainte de 01 aprilie 2001, pentru stagiul de 4 ani intregi lucrat in gr I de munca nu beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca deoarece acesta se acorda pentru stagii in grupele I si II de munca de minim 5 ani.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Pentru stagiul de 4 ani intregi lucrat in conditii speciale beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani adica in data de 10 aprilie 2023 daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani cumuland stagiul de cotizare lucrat si stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata daca va completati stagiul de cotizare cu 2 ani si 5 luni si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a cumula stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Daca lucrati in continuare realizati acest stagiu in februarie 2023.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1