Subiect "Plata pensie anticipata partial" Deschis de POP ROZALIA la data: 11/26/2020 1:31pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Plata pensie anticipata partial
Scris de: POP ROZALIA la data: 11/26/2020 1:31pm
Gen:F
Data nasterii: 1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:1. Daca am depus decizia de pensionare pe data de 01.10.2020 si mi-a venit decizia azi 26.11.2020, plata din ce data va fi facuta? Din 01.10.2020 sau din data in care depun la Casa de pensii incetarea activitatii?
2. Cat timp de depunere a Deciziei de pensionare la unitate am? 30 sau 45 de zile? Zilele sunt calendaristice sau lucratoare.
Felicitari pentru programul de calcul al pensiei. Diferenta a fost foarte mica intre cea calculata de mine si cea calcuata de Casa de pensii si a fost in favoarea mea.
Sunteti un mare ajutor pentru oamenii care vor sa afle mai multe despre sistemul de pensii. Multumesc pentru tot.
Re: Plata pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 11/26/2020 2:38pm
1 Prima pensie se plateste in luna urmatoare celei in care s-a primit decizia.
Daca decizia este de pensie anticipata partiala si nu ati incetat activitatea pensia anticipata partiala se considera suspendata pana cand incetati activitatea si depuneti la Casa de pensii dovada incetarii activitatii iar pensia o veti primi in luna urmatoare celei in care ati depus dovada incetarii activitatii.
2 Codul muncii stabileste ca angajarul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului de munca la data primirii deciziei de pensionare cu pensie anticipata partiala dar nu fixeaza un termen de la primirea deciziei de pensie anticipata in care sa anuntati angajatorul si sa incetati activitatea . Acest termen il puteti decide singura sau de comun acord cu angajatorul.
Ne bucura faptul ca sunteti multumita de programul de calcul pensie.
Scris de: POP ROZALIA la data: 11/27/2020 2:12am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Am inteles faptul ca pensia se pune in plata dupa depunerea dovezii de incetare a aactivitatii dar intrebarea era daca plata se efectueaza retroactiv de la data de 1.10.2020?
Scris de: GicaH la data: 11/27/2020 2:49am
POP ROZALIA :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Am inteles faptul ca pensia se pune in plata dupa depunerea dovezii de incetare a aactivitatii dar intrebarea era daca plata se efectueaza retroactiv de la data de 1.10.2020?

Nu, plata se face cu data depunerii dovezii de încetare a activității.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1