Subiect "pensii" Deschis de Paulina Facaeru la data: 11/27/2020 3:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensii
Scris de: Paulina Facaeru la data: 11/27/2020 3:01am
Gen:f
Data nasterii:17 10 1960
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:
Intrebare:daca din septembrie 2021 dispare indicele de corectie cum vor fi afectate pensiile calculate deja cu indici diferiti?Multumesc.
Re: pensii
Scris de: GicaH la data: 11/27/2020 3:09am
Paulina Facaeru :
Gen:f
Data nasterii:17 10 1960
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:
Intrebare:daca din septembrie 2021 dispare indicele de corectie cum vor fi afectate pensiile calculate deja cu indici diferiti?Multumesc.

Se prevede în lege o recalculare, iar dacă pensia recalculata conform noii legi a pensiilor, fără indice de corecție, este mai mică, se va menține în plata cuantumul pensiei vechi până ce prin noul calcul pensia va fi egala sau mai mare fata de cea veche.
Re: pensii
Scris de: la pensie la data: 11/27/2020 4:39am
Modificarea modului de calcul al pensiilor adusa de noua lege a pensiilor 127/2021, prevazuta sa intre in vigoare in data de 01 septembrie 2021 nu contine numai eliminarea indicelui de corectie care are un efect negativ ci si masuri cu efect pozitiv cum ar fi :
- Introducerea in calculul pensiei a unui indice nou numit "valoarea punctului de referinta", care este echivalent cu diminuarea stagiului complet de cotizare, cu care se calculeaza valoarea punctului de pensie, la 25 ani
- Luarea in calcululul punctajului pensiei a salariilor medii brute inainte de 01 aprilie 2001.
Iar in cazul in care in urma aplicarii acestor masuri pensia recalculata rezulta mai mica se procedeaza asa cum a precizat domnul Gica, adica se pastreaza valoarea pensiei pana cand prin modificarea valorii punctului de pensie pensia ajunge la o valoare mai mare decat cea in plata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1