Subiect "Aplicare coeficient corecție" Deschis de Elena T. la data: 11/28/2020 2:29pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Aplicare coeficient corecție
Scris de: Elena T. la data: 11/28/2020 2:29pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Bună ziua,

Urmează să depun dosarul de pensie pentru limita de varsta si stagiu complet de cotizare.
Intrebare: coeficientul de corecție de 1,41 se aplică la valoarea punctului de pensie majorat in luna septembrie a.c. La 1442, sau la punctul de pensie de la începutul anului, 1265lei?
Va mulțumesc.
Re: Aplicare coeficient corecție
Scris de: GicaH la data: 11/29/2020 4:59am
Elena T. :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Bună ziua,

Urmează să depun dosarul de pensie pentru limita de varsta si stagiu complet de cotizare.
Intrebare: coeficientul de corecție de 1,41 se aplică la valoarea punctului de pensie majorat in luna septembrie a.c. La 1442, sau la punctul de pensie de la începutul anului, 1265lei?
Va mulțumesc.

Indicele de corectie al pensiei se aplica o singură dată începând cu data depunerii dosarului și dacă s-a emis o decizie de pensionare și nu s-a respins sau cerut anularea deciziei.
Scris de: la pensie la data: 11/29/2020 9:41am
Ati inteles gresit indicele de corectie nu se aplica la valoarea punctului de pensie ci la punctajul mediu al pensiei iesit di calcul iar acesta se calculeaza astfel :
- Se calculeaza un punctaj lunar impartind castigul lunar la salariul mediu pe economie. Salariile medii pe economie le puteti gasi pe site-ul nostru de la pagina de la adresa :
https://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-pe-tara.php
-Se calculeaza un punctaj anual impartind suma punctajelor lunare din un an calendaristic la 12 .
- Se calculeaza suma punctelor anuale pe perioada lucrata.
- Se calculeaza punctajul mediu necorectat al pensiei impartind suma punctelor anuale la stagiul complet de cotizare.
- Se calculeaza punctajul mediu corectat inmultind punctajul mediu necorectat cu indicele de corectie acordat.
Valoarea pensiei se calculeaza inmultind punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie din luna in care se plateste pensia
Deci daca urmeza sa depuneti dosarul de pensie in acest an calculul valorii pensiei se va face astfel ;
- Se calculeaza punctajul mediu corectat inmultind punctajul mediu necorectat iesit din calcul cu indicele de corectie de 1,41 care se acorda celor care ies la pensie initial in anul 2020.
Acest punctaj mediu corectat ramne constant pana la o eventuala a pensiilor
Valoarea pensiei in luna in care ati depus dosarul se face inmultind punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie, care acum este de 1442 lei .
Aceasta valoare ramane constanta pana cand se modifica valoarea punctului de pensie.
Scris de: Elena T. la data: 11/29/2020 3:22pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va mulțumesc pt explicații.
Utilizând aplicatie dvs. am obtinut următoarele valori:
Luni introduse= 508
Punctaj total= 53.35227
Punctaj pensie= 1,70273
Punctaj corectat= 1,70273
Estimare pensie= 2456
Punctajul pensie trebuie înmulțit cu 1,41?
Rezultatul apoi cu valoare punctului de pensie.
Scris de: Carp Mircea la data: 11/30/2020 4:45am
Daca punctajul mediu anual de 1,70273 este calculat corect, atunci avem:
1,70273x141%=2,40085x1442=3463 lei pensie
Care este luna si anul nasterii.
Scris de: Elena T. la data: 11/30/2020 10:01am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Anul 1959, luna aprilie.
Scris de: Carp Mircea la data: 11/30/2020 10:10am
Daca totalul punctelor este calculat corect, avem:
53,35227:31,4166=1,69822x141%=2,39449x1442=3453 lei pensie
Scris de: la pensie la data: 11/30/2020 11:44am
Din datele introduse am dedus ca pensia la care aveti dreptul este pensie pentru limita de varsta si este iesirea initiala la pensie deci aveti dreptul la indice de corectie,
Daca depuneti dosarul in acest an indicele de corectie acordat va fi 1,41 (noi presupunem ca si anul viitor va fi tot 1,41) si acest indice este luat in calcul de program daca il introduceti in caseta corespunzatoare in pagina de intrare in program. In acelasi timp va precizam ca programul inmulteste automat punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie din momentul efectuarii calculului. Atentie la indicele de corectie se foloseste punctul in loc de virgula.
Am verificat datele introduse de dv in program si am observat ca in perioada anterioara lunii septembrie 1992 ati introdus sume in coloana sporuri in suma fixa, care presupunem ca reprezinta spor de vechime. In acest caz va precizam ca sporul de vechime acordat de casa de pensii inainte de aprilie 1992 este calculat asa cum precizam noi la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1983 - august 1988 6 %
Intre septembrie 1988 - martie 1992 9 %
Scris de: Elena T. la data: 11/30/2020 12:16pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va mulțumesc frumos pt detaliile oferite. Sporurile au fost trecute asa cum le-am primit pe adeverintele de salariu/venituri de la locurile de muncă anterior anului 1992. Sper sa fie cele corecte. Încă odată multe mulțumiri.
Scris de: la pensie la data: 11/30/2020 12:36pm
Asa cum v-am precizat in raspunsul anterior si daca cititi explicatiile date de noi pe site, sporul de vechime luat in calcul inainte de aprilie 1992 nu nu este cel din adeverinte ci cel calculat adica cel indicat de noi.
Dupa opinia noastra cel din adeverinta este gresit.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1