Subiect "Coeficient de corectie" Deschis de Enache Ioan la data: 12/01/2020 1:55pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Coeficient de corectie
Scris de: Enache Ioan la data: 12/01/2020 1:55pm
Gen:Masculin
Data nasterii:4.05.1950
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!Am o singura intrebare pentru dumneavoastra!Am iesit la pensie in decembrie,2011 fara indice de corectie, cu un punctaj mediu anual de 1,36791.Acelasi punctaj il am si astazi.Ce pot face?
Re: Coeficient de corectie
Scris de: Aurel la data: 12/01/2020 5:33pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
In 1 septembrie 2021 ar trebui sa intre in vigoare noua lege a pensiilor. Pensiile vor fi recalculate după noua formulă, atunci ar trebui sa vă crească pensia.
Re: Coeficient de corectie
Scris de: la pensie la data: 12/02/2020 2:38am
Nu ati dat informatiile necesare pentru a analiza motivul pentru care nu vi s-a acordat indicele de corectie.
Deoarece in data de iesire la pensie a dv era in vigoare legea pensiilor 263/2010 daca era prima iesire la pensie trebuia sa primiti indice de corectie iar daca mai inainte ati iesit la pensie anticipata nu aveati dreptul la indice de corectie.
Cei care au iesit la pensie de invaliditate in perioada 01 aprilie 2001 - 31 decembrie 2010 dupa care au iesit la pensie pentru limita de varsta dupa 01 ianuarie 2011 la prima iesire la pensie nu au primit indice de corectie insa ulterior au primit indice de corectie incepand cu 26 martie 2020.
Deoarece nu avem aceste informatii nu va putem preciza daca puteti sa faceti o interventie in vederea obtinerii acestui indice de corectie.
In cazul in care nu aveti dreptul la indice de corectie asa cum v-a precizat domnul Aurel veti beneficia de o recalculare a pensiei si majorarea acesteea, la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1