Subiect "Pensie" Deschis de Mihai la data: 12/01/2020 2:54pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Mihai la data: 12/01/2020 2:54pm
Gen:masculin
Data nasterii:aprilie 1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am depus dosarul pt pensie la limita de varsta in luna noiembrie 2019 intrucat indeplineam conditiile de pensionare cu grupa. Casa de Pensii a respins dosarul fiindca nu a recunoscut grupa de munca. Am castigat procesul la Curtea de Apel Ploiesti. Pensia o voi primi de la data depunerii dosarului? Pot sa cer anularea deciziei de pensionare si sa depun din nou dosarul in anul 2021 avand in vedere ca indicele de corectie este mai mare decat cel din 2019? Mentionez ca nu am intrerupt cntractul de munca. Multumesc!
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 12/02/2020 3:00am
Conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 anularea unei decizii poate fi facute in termen de 30 zile de la luarea la cunostinta. In plus nu va intelegem rationamentul deoarece prin cererea de anulare a deciziei de respingere vi se acorda admiterea cererii de pensionare incepand cu luna noiembrie 2019.
Pe de alta parte consideram ca faceti un calcul gresit deoarece prin acceptarea dreptului la pensie pentru limita de varsta incepand cu luna noiembrie 2019 primiti pensie in plus pe o perioada mai mare de un an. Iar daca depuneti un nou dosar incepand cu luna ianuarie 2021 obtineti o pensie majorata cu cca 20 % pe o perioada mai mica de un an deoarece este prevazut ca incepand cu 01 septembrie 2021 sa intre in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 care recalculeaza toate pensiile eliminand indicele de corectie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1