Subiect "pensie anticipata depunere dosar" Deschis de Elena la data: 12/04/2020 8:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata depunere dosar
Scris de: Elena la data: 12/04/2020 8:20am
Gen:M
Data nasterii:05.05.1958
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:2 ani gr.II
Intrebare:Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti, in acest caz, daca se poate depune dosarul pentru pensie anticipata anul acesta si care este termenul limita pana la care poate fi depus dosarul astfel incat sa se aplice indicele de corectie de 1.41.
Multumesc.
Re: pensie anticipata depunere dosar
Scris de: la pensie la data: 12/04/2020 8:55am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 mai 2023 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 2 ani intregi lucrat in gr II de munca nu beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca deoarece acesta se acorda pentru stagii in grupele I si II de munca de minim 5 ani.
Grupa II de munca a fost asimilata cu conditii deosebite
Pentru stagiul de 2 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea a varstei standard de pensionare cu 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 ani si 4 luni adica indata de 05 septembrie 2022.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Nu cunoastem indicele de corectie pentru anul 2021. Acesta se va anunta la sfarsitul acestei luni prin legea de aprobare a bugetului asigurarilor sociale de stat. Din calcul iese un indice de corectie mai mic decat cel de anul 2020 de 1,41 insa in lege pensiilor se prevede ca in acest caz sa se pastreze cel din anul anterior, in cazul nostru cel din anul 2020 de 1,41.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1