Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de Dinu Rada la data: 12/06/2020 11:47pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: Dinu Rada la data: 12/06/2020 11:47pm
Gen:F
Data nasterii:14.07.2020
Stagiul de cotizare:40 ani
Alte date:
Intrebare:pensie limita de varsta
Doresc sa depun in luna decembrie 2020 dosarul pentru pensie la limita de varsta, avand 60 ani si 4 luni, insa am lucrat si in grupa II de munca, beneficiez de reducerea varstei de pensionare pentru limita de varsta si am stagiu complet de cotizare. Conform legii pensiilor am dreptul la pensie pentru limita de varsta , incepand cu luna mai 2022, pana la aceasta data se poate cumula pensia cu salariul, fiind functionar public?
Re: pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 12/08/2020 3:41am
Data de nastere gresita.
Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in luna mai 2022.
Daca aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in luna decembrie 2020 si daca dosarul de pensie este admis, pensia pentru limita de varsta vi se acorda de la data depunerii dosarului si aveti dreptul sa cumulati pensia cu salariul.
Codul muncii va da dreptul sa lucrati in continuare pe acelasi contract de munca pana la primirea deciziei de pensionare, iar dupa aceasta data se prevede incheierea unui nou contract de munca daca angajatorul si dv sunteti de acord.
Dupa cate cunoastem noi statutul functionarilor publici nu limiteaza dreptul acestora la cumularea pensiilor pentru limita de varsta cu salariul ci numai la functiile pe care le pot ocupa.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1