Subiect "anularea diminuarii pensiei anticipata partiala" Deschis de daniela girzau la data: 12/08/2020 5:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
anularea diminuarii pensiei anticipata partiala
Scris de: daniela girzau la data: 12/08/2020 5:07am
Gen:F
Data nasterii:05.06.1961
Stagiul de cotizare:33 ANI
Alte date:
Intrebare:Am primit decizia de pensie anticipata partial cu diminuarea pensiei pentru 24 luni. Diminuarea pensiei se poate anula in anul 2021-iulie, in momentul cand as beneficia de 2 ani reducere limita de varsta, deoarece locuiesc in zona poluata. Multumesc!
Re: anularea diminuarii pensiei anticipata partiala
Scris de: GicaH la data: 12/08/2020 5:57am
daniela girzau :
Gen:F
Data nasterii:05.06.1961
Stagiul de cotizare:33 ANI
Alte date:
Intrebare:Am primit decizia de pensie anticipata partial cu diminuarea pensiei pentru 24 luni. Diminuarea pensiei se poate anula in anul 2021-iulie, in momentul cand as beneficia de 2 ani reducere limita de varsta, deoarece locuiesc in zona poluata. Multumesc!

Puteți beneficia de reducerea pentru zona poluata diar daca nu ați beneficiat de alte reduceri.
Re: anularea diminuarii pensiei anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 12/08/2020 6:14am
Dupa cum interpreteaza functionarii casei de pensii prevederile legii pensiilor actuale 263/2010 cei care se pensioneaza cu pensie anticipata partiala, diminuata cu perioada mai mare de 2 ani fata de varsta standard de pensionare, asa cum ati facut dv nu mai beneficiaza de pensie anticipata partiala, nediminuata pentru faptul ca au avut domiciliul de minim 30 ani in localitati cu poluare remanenta. Motivarea este ca cele doua pensii se numesc anticipate partiale si nu se poate beneficia de ambele.
Asteptam sa intre in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 prevazurta in septembrie 2021 deoarece pensionarea pentru faptul ca ati avut domiciliul in localitate cu poluare remanenta nu se mai numeste anticipata partiala ci pentru limita de varsta si prin aceasta s-ar permite pensionarea succesiva cu cele doua pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1