Subiect "Rugaminte pensie anticipata" Deschis de Gavril Viorica la data: 12/09/2020 2:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Rugaminte pensie anticipata
Scris de: Gavril Viorica la data: 12/09/2020 2:04am
Gen:F
Data nasterii:06.09.1960
Stagiul de cotizare:36 ani si 8 luni
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca datele introduse in aplicatia dumneavoastra sunt corecte.Pentru simulare am introdus datele din cartea de munca, pana in 2011. Dupa aceasta data am trecut sumele din adeverintele eiberate de angajaor.
Va multumesc
Re: Rugaminte pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 12/09/2020 4:07am
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
- Verificati corectitudinea sumei introduse in luna decembrie 2018.
- Incepand cu luna aprilie 2001 s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS) pentru salariile brute realizate si acestea intra in calculul pensiei. Deoarece aceste sume nu sunt inscrise in carnetul de munca ar trebui sa cautati alte documente care le contin, cum ar fi fluturasii lunari de salarii. Daca nu posedati astfel de documente puteti cere de la Casa de pensii "Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001" si vi se va da un tabel in care este o coloana cu sumele pentru care s-a platit CAS si pe acestea le introduceti in program.
- In cazul in care intentioanati sa va pensionati inainte de intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2019 nu uitati sa introduceti la pagina de intrare, in caseta indice de corectie, indicele care se acorda la data depunerii dosarului de pensionare.
- Rezultatul iesit din calcul nu are aplicata diminuarea pensiei anticipate partiale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1