Subiect "Pensie anticipata partiala" Deschis de Muntean Andrei la data: 12/09/2020 4:52pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partiala
Scris de: Muntean Andrei la data: 12/09/2020 4:52pm
Gen: M
Data nasterii: 03.06.1958
Stagiul de cotizare: 36 ani si 2 luni
Alte date: 30 de ani in zome cu poluare remanenta, 5 ani de facultate
Intrebare: Daca ma pensionez anticipat partial in decembrie 2020, iar cei care au locuit şi/sau lucrat cel puţin 30 de ani în zone cu poluare remanenta pot beneficia, la cerere, de reducerea vârstei standard de pensionare cu până la 2 ani, prin Legea 127/2019, aceasta reducere cu 2 ani constituindu-se in noua lege ca pensie la limita de varsta, nu ca pensie anticipata partiala ca in Legea 263 art. 65 alin 5, pot in septembrie 2021 sa trec la pensie pentru limita de varsta sau doar in iunie 2023? Va multumesc!
Re: Pensie anticipata partiala
Scris de: GicaH la data: 12/10/2020 7:28am
Muntean Andrei :
Gen: M
Data nasterii: 03.06.1958
Stagiul de cotizare: 36 ani si 2 luni
Alte date: 30 de ani in zome cu poluare remanenta, 5 ani de facultate
Intrebare: Daca ma pensionez anticipat partial in decembrie 2020, iar cei care au locuit şi/sau lucrat cel puţin 30 de ani în zone cu poluare remanenta pot beneficia, la cerere, de reducerea vârstei standard de pensionare cu până la 2 ani, prin Legea 127/2019, aceasta reducere cu 2 ani constituindu-se in noua lege ca pensie la limita de varsta, nu ca pensie anticipata partiala ca in Legea 263 art. 65 alin 5, pot in septembrie 2021 sa trec la pensie pentru limita de varsta sau doar in iunie 2023? Va multumesc!

Daca dovediți faptul ca ati locuit 30 ani în zona poluata, puteți cere pensie la limită de vârstă la împlinirea vârstei de 63 ani, adica după 03 iunie 2021.
Scris de: la pensie la data: 12/10/2020 8:10am
Raspunsul domnului Gica este gresit. Nu va mai puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta in data de 03 iunie 2021 pentru faptul ca ati locuit minim 30 ani in o localitate cu poluare remanenta deoarece la aceasta data nu este in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 ci legea actuala a pensiilor 263/2010 care nu mai da acest drept daca anterior v-ati pensionat cu pensie anticipata partiala, diminuata.
Noi presupunem, ca si dv, ca prin intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2019 in data de 01 septembrie 2021, care schimba denumirea pensiei acordate pentru ca ati avut domiciliul in o localitate cu poluare remanenta in pensie pentru limita de varsta, ca va da posibilitatea sa beneficiati deaceasta dupa ce anterior ati beneficiat de pensie anticipata partiala, diminuata.
Din pacate nu putem preciza cu certitudine acest drept ci o putem face numai dupa aparitia normelor de aplicare ale legii pensiilor 127/2019.
Scris de: GicaH la data: 12/10/2020 10:09am
la pensie :
Raspunsul domnului Gica este gresit. Nu va mai puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta in data de 03 iunie 2021 pentru faptul ca ati locuit minim 30 ani in o localitate cu poluare remanenta deoarece la aceasta data nu este in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 ci legea actuala a pensiilor 263/2010 care nu mai da acest drept daca anterior v-ati pensionat cu pensie anticipata partiala, diminuata.
Noi presupunem, ca si dv, ca prin intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2019 in data de 01 septembrie 2021, care schimba denumirea pensiei acordate pentru ca ati avut domiciliul in o localitate cu poluare remanenta in pensie pentru limita de varsta, ca va da posibilitatea sa beneficiati deaceasta dupa ce anterior ati beneficiat de pensie anticipata partiala, diminuata.
Din pacate nu putem preciza cu certitudine acest drept ci o putem face numai dupa aparitia normelor de aplicare ale legii pensiilor 127/2019.

Îmi pare rău, eu m-am referit la data când avet dreptul la pensie limita de vârstă fără a cere înainte pensie anticipata sau anticipata partial, ceea ce cred ca v-ar avantaja....
Credeam ca un sfat bun este cum sa câștige viitorul pensionar...
Scris de: Muntean Andrei la data: 12/10/2020 2:38pm
Va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri! Ma interesa daca in septembrie 2021 pensia mea anticipata partial ar deveni pensie pentru limita de varsta cu cei 30 de ani zona cu poluare remanenta, deoarece am o firma privata si m-ar avantaja mai mult sa ies la pensie anticipata partial decat sa imi mai platesc salariul, la care platesc contributii destul de mari, iar cresterea lunara a pensiei nu e decat 1-2 lei pana la data iesirii la pensie pentru limita de varsta, putand in continuare sa nu mai lucrez ca angajat, ci sa iau dividende la sfarsit de an (daca firma va avea ceva profit). Va urez Sarbatori Fericite si un An Nou mai bun!
Scris de: la pensie la data: 12/11/2020 3:20am
Va multumim pentru urari si va uram si noi Un Craciun Fericit si Noul An sa aduca o legislatie a pensiilor mai prietenoasa noua.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1