Subiect "calcul lunat puncte" Deschis de Ivan Dorel la data: 12/10/2020 4:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul lunat puncte
Scris de: Ivan Dorel la data: 12/10/2020 4:17am
Am mai pus intrebarea acum ceva timp, intre timp am facut o sesizare la casa de pensii si am primit si raspunsul. Despre ce e vorba: in luna 07.2007 am avut un venit de 13133 lei, normal pe aceasta luna nu exista plafonarea la suma de 6350 lei, dar casa de pensii mi-a acordat 4.52 puncte in loc de 9.36 puncte.
Raspunsul lor:
"conform prevederilor art.96, alin.(2) din Legea nr.263/2010 privind sistemut unitar de
pensii publice:
"Punctajul lunar se calculeazl prin raportarea castigului salarial brut/solda bruta sau, dupe caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale, la castigul solaria( mediu brut din luna respectiva, comunicat de Institutul National de Statistica. ";

.pentru-anul :2007,:-plafonul stabilit, In baza :Legii nr.19 din 2000 privind Sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale,cu modificarile si completarile ulterioare, a fost urmatorul:

Perioada/ AN Valoare PLAFON (lei) I Semnificatie {
01:01-21:07.2007 6.350 contravaloarea a 5 salarii medii brute
In concluzie, aspectele, semnalate, de dvs.;-au fost verificate nu se justifica-existenta unor erori de calcul a punctajului lunar."
Adica plafonarea este pana in 21.07.2007, nu pana la sf lunii a 6a!
E corect asa?
Re: calcul lunat puncte
Scris de: la pensie la data: 12/10/2020 9:57am
Am revazut discutia cu dv privind acest subiect si am reanalizat datele in lumina celor prezentate acum de dv si am reusit sa intelegem cauza neconcordantei intre punctul lunar calculat de noi si de dv fata de cel calculat de casa de pensii pe luna iulie 2007.
Din pacate noi am gresit iar calculul casei de pensii este corect.
Explicatia este aceasta.
Modificarea plafonului sumei luate in calculul punctului lunar de pensie in luna iulie 2007 a fost facuta prin legea 250/2007. Aceasta a fost publicata in MO in ziua de 19 iulie 2007.
Avand in vederea faptul ca aceasta lege a fost publicta inainte de data platii contributiei CAS pe aceasta luna am crezut ca aceasta se aplica incepand cu data de 01 iulie 2007.
Dar din cauza ca in aceasta lege nu este mentionata data de intrare in vigoare a acesteea se aplica o prevedere constitutionala care spune ca daca nu se mentioneaza data de intrare in vigoare a unei legi aceasta va intra in vigoare dupa 3 zile de la publicarea in MO.
Deci in cazul concret al acestei legi plafonarea a fost eliminata incepand cu 22 iulie 2007.
Va multumim pentru contributia dv la eliminarea unei erori de calcul.
Re: calcul lunat puncte
Scris de: Valeria Baldea la data: 01/25/2021 1:51am
Gen:f
Data nasterii:29:12:1960
Stagiul de cotizare:36 ANI
Alte date:
Intrebare:
eroarea din program nu este eliminata, mi-am calculat si eu pensia si am exact aceiasi problema.
Dar ma bucur ca am gasit acest topic pe forumul de discutii si ma pot lamuri de ce casa de pensii mi-a plafonat si venitul lunii Iulie 2007.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1