Am mai pus intrebarea acum ceva timp, intre timp am facut o sesizare la casa de pensii si am primit si raspunsul. Despre ce e vorba: in luna 07.2007 am avut un venit de 13133 lei, normal pe aceasta luna nu exista plafonarea la suma de 6350 lei, dar casa de pensii mi-a acordat 4.52 puncte in loc de 9.36 puncte.
Raspunsul lor:
"conform prevederilor art.96, alin.(2) din Legea nr.263/2010 privind sistemut unitar de
pensii publice:
"Punctajul lunar se calculeazl prin raportarea castigului salarial brut/solda bruta sau, dupe caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale, la castigul solaria( mediu brut din luna respectiva, comunicat de Institutul National de Statistica. ";
.pentru-anul :2007,:-plafonul stabilit, In baza :Legii nr.19 din 2000 privind Sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale,cu modificarile si completarile ulterioare, a fost urmatorul:
Perioada/ AN Valoare PLAFON (lei) I Semnificatie {
01:01-21:07.2007 6.350 contravaloarea a 5 salarii medii brute
In concluzie, aspectele, semnalate, de dvs.;-au fost verificate nu se justifica-existenta unor erori de calcul a punctajului lunar."
Adica plafonarea este pana in 21.07.2007, nu pana la sf lunii a 6a!
E corect asa?