Subiect "indice de corectie" Deschis de Mihaela Vasilescu la data: 12/10/2020 7:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indice de corectie
Scris de: Mihaela Vasilescu la data: 12/10/2020 7:01am
Gen:F
Data nasterii:22.05.1962
Stagiul de cotizare:33 ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, Revin cu rugamintea sa faceti o precizare. Cred ca ati mai raspuns la asta dar nu gasesc de loc. In cateva zile depun dosarul, voi primi pensie anticipat partiala. Apoi fac actiune in justitie pentru acord global. Daca am castig de cauza se inmultesc si punctele acelea cu 1,41? La implinirea varstei, in 2024, punctajul pentru facultate se inmulteste si el cu 1,41?
Re: indice de corectie
Scris de: GicaH la data: 12/10/2020 7:19am
Mihaela Vasilescu :
Gen:F
Data nasterii:22.05.1962
Stagiul de cotizare:33 ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, Revin cu rugamintea sa faceti o precizare. Cred ca ati mai raspuns la asta dar nu gasesc de loc. In cateva zile depun dosarul, voi primi pensie anticipat partiala. Apoi fac actiune in justitie pentru acord global. Daca am castig de cauza se inmultesc si punctele acelea cu 1,41? La implinirea varstei, in 2024, punctajul pentru facultate se inmulteste si el cu 1,41?

Îmi pare rău să vă spun, dar ați înțeles greșit. Tot ce veți depune după depunerea inițială a dosarului pentru pensie, nu vi se va calcula cu indice de corectie.
Re: indice de corectie
Scris de: la pensie la data: 12/10/2020 12:07pm
Raspunsul domnului Gica este corect.
Fata de motivarea dansului va mai precizam ca este prevazut ca incepand cu data de 01 septembrie 2021 sa intre in vigoare noua lege a pensiilor care prevede :
1 Eliminarea indicelui de corectie pentru cei care se pensioneaza dupa aceasta data.
2 Recalcularea tuturor pensiilor acordate inainte de intrarea in vigoare a acestei legi cu modificarea modului de calcul prin introducerea urmatoarelor prevederi :
- Eliminarea indicelui de corectie.
- Luarea in calcul a salariilor brute din perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 daca acestea sunt dovedite prin adeverinte, nemaifiind necesara hotarare judecatoreasca pentru sumele in acord.
- Acordarea unei majorari de 10 % a punctajelor realizate inainte de 01 aprilie 2001 pentru cei care nu prezinta adeverinte pentru salariile brute din aceasta perioada. Aceasta majorare nu se mai acorda celor care au beneficiat de recalcularea pensiei inainte de septembrie 2021 pentru sumele castigate in acord inainte de aprilie 2001 prin hotarare judecatoreasca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1