Subiect "adeverinta grupa a 2 a" Deschis de Coman Maria la data: 12/11/2020 10:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
adeverinta grupa a 2 a
Scris de: Coman Maria la data: 12/11/2020 10:07am
Gen:feminin
Data nasterii:1962
Stagiul de cotizare:am deja decizia de pensie ..raspuns negativ din o9.12.2020. am contestat-o pe loc
Alte date:am asteptat aceasta decizie de 1 an si 2 luni de atunci am dosarul la casa de pensii...
Intrebare:de ce nu sunt luati in calcul anii de munca din grupa a 2 a daca eu am adeverinta si binenteles este stipulat la incheierea cartii de munca ordinul 50/1990 anexa 2 poz 68...si ca am lucrat 100% in aceleasi conditii cu muncitorii din vopsitorie
chiar daca eu am fost incdrata ca primitor distribuitor si gestionar ulterior..
Re: adeverinta grupa a 2 a
Scris de: Coman Maria la data: 12/11/2020 10:20am
Coman Maria :
Gen:feminin
Data nasterii:1962
Stagiul de cotizare:am deja decizia de pensie ..raspuns negativ din o9.12.2020. am contestat-o pe loc
Alte date:am asteptat aceasta decizie de 1 an si 2 luni de atunci am dosarul la casa de pensii...
Intrebare:de ce nu sunt luati in calcul anii de munca din grupa a 2 a daca eu am adeverinta si binenteles este stipulat la incheierea cartii de munca ordinul 50/1990 anexa 2 poz 68...si ca am lucrat 100% in aceleasi conditii cu muncitorii din vopsitorie
chiar daca eu am fost incdrata ca primitor distribuitor si gestionar ulterior..
... mulțumesc frumos
Scris de: la pensie la data: 12/11/2020 2:36pm
Functionarii casei de pensii nu accepta stagiile de cotizare mentionate ca fiind lucrate in grupele de munca daca functia mentionata in carnetul de munca nu corespunde cu prevederile ordinului 50/1990 cum este cazul dv deoarece printre locurile de munca precizate la numarul 68 din anexa 2 a ordinului 50/1990 nu se gaseste cea de primitor distribuitor sau gestionar.
Daca ati contestat decizia de pensionare in aceasta luna va precizam ca Art 149 - 151 din legea pensiilor 263/2010, care prevedeau dreptul de contestare la Comisia Centrala de Cntestatii au fost abrogate incepand cu 12 07 2019 de catre legea 127/2019 si in acest caz va ramane o singura cale de contestare a deciziei aceea de a deschide o actiunne in justitie (la tribunal) impotriva Casei Nationale de Pensii Publice.
Scris de: Coman Maria la data: 12/13/2020 6:38pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Mulțumesc mult pentru răspuns sunteți de mare ajutor pentru toți care vă întrebăm...ce aș dori să vă mai rog...de ce nu iau în considerare acte oficiale asumate de conducerea unei Fabrici.. când ei trebuie să ia în considerare atelierul unde lucram... vopsitorie... nu încadrarea... așa cum este trecut clar pe cartea de muncă și pe adeverință 100% lucrat cu muncitorii... în aceleași condiții și este adevărat.pentru asta am avut spor de toxicitate și program redus de 6 ore.. mulțumesc din suflet și vă doresc sărbători cu sănătatea și bucurii.
Scris de: la pensie la data: 12/14/2020 2:14am
Sunt de acord cu dv deoarece ceva asemanator am suferit si eu.
Motivatia celor de la Casa de pensii este aceea ca sunt posibile aranjamente intre angajati si functionarii care elibereaza adeverintele.
Din aceasta cauza incepand cu ianuarie 2011 a fost schimbat modelul adeverintei pentru stagiile in grupele de munca.
Asa cum v-am indicat si in raspunsul anterior aveti dreptul la deschiderea unei actiuni in justitie (la tribunal). Desi actiunea este scutita de taxe totusi trebuie sa cereti ajutorul unui avocat .
Va multumim pentru urari si va dorim si noi sanatate si un an nou cu bucurii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1