Subiect "Legea 127/2019" Deschis de claudiu la data: 12/13/2020 2:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Legea 127/2019
Scris de: claudiu la data: 12/13/2020 2:03am
Gen:M
Data nasterii:03.12.1957
Stagiul de cotizare:39 ani
Alte date:
Intrebare:Am inteles ca odata cu 01.sept. 2021 va intra in functiune noua lege a pensiilor ,prin care se va renunta la indicele de corectie si pensia se va calcula prin impartirea numarului total de puncte de pensie la 25,iar rezultatul se va inmultii cu valoarea punctului de pensie la data respectiva .Ce se va intimpla cu pensiile care au fost calculate anterior daca valoarea dupa noua formula va fi mai mica?.Va felicit sinte-ti foarte utili pt cei care vor sa iasa la pensie si nu numai.
Re: Legea 127/2019
Scris de: GicaH la data: 12/13/2020 4:46am
claudiu :
Gen:M
Data nasterii:03.12.1957
Stagiul de cotizare:39 ani
Alte date:
Intrebare:Am inteles ca odata cu 01.sept. 2021 va intra in functiune noua lege a pensiilor ,prin care se va renunta la indicele de corectie si pensia se va calcula prin impartirea numarului total de puncte de pensie la 25,iar rezultatul se va inmultii cu valoarea punctului de pensie la data respectiva .Ce se va intimpla cu pensiile care au fost calculate anterior daca valoarea dupa noua formula va fi mai mica?.Va felicit sinte-ti foarte utili pt cei care vor sa iasa la pensie si nu numai.

Pensiile care prin calcul pe noua formula vor fi mai mici, se vor păstra în plata la vechea valoare pana ce aceasta va fi mai mica și atunci se va pune in plata dupa noul calcul pe noua formula. Dar, nu se știe dacă și când va întra în vigoare noua lege a pensiilor.
Re: Legea 127/2019
Scris de: la pensie la data: 12/13/2020 8:59am
Raspunsul cert la intrebarea dv il vom sti numai dupa elaborarea normelor de aplicare ale noii legi a pensiilor.
Raspunsul domnului Gica este o presupunere, foarte probabila, bazata pe practica de pana acum in cazurile similare.Asa cum precizeaza domnul Gica data si daca aceasta lege a pensiilor va intra in vigoare sunt incerte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1