Subiect "MODIFICARI LEGISLATIE" Deschis de Petre Petre la data: 12/13/2020 4:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
MODIFICARI LEGISLATIE
Scris de: Petre Petre la data: 12/13/2020 4:50am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date: PENTRU COLEG
Intrebare: MODUL DE CALCUL CUANTUM PENSIE +INDICE DE CORECTIE PINA IN 1 SEPT 2021 SI CALCUL CUANTUM DUPA ACEASTA DATA +PUNCTUL DE REFERINTA.ANALIZA MODIFICARI
VA MULTUMIM !
Re: MODIFICARI LEGISLATIE
Scris de: la pensie la data: 12/13/2020 9:52am
Modul de calcul pensie in prezent conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 este urmatorul :
1- Se calculeaza un punctaj lunar impartind castigul lunar la salariul mediu pe economie. Salariile medii pe economie le puteti gasi pe site-ul nostru de la pagina de la adresa :
https://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-pe-tara.php
In perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 se iau in calculul castigului lunar salariile tarifare si sporurile cu caracter permanent.
In perioada dupa data de 01 aprilie 2001 se iau in calculul castigului lunar salariile brute realizate.
Pe perioadele in care s-a lucrat in grupele de munca punctajele lunare se majoreaza cu 50 % pentru perioadele lucrate in grupa I si in conditii speciale si cu 25 % pentru perioadele lucrate in grupa II si in conditii deosebite
Pe perioadele asimilate pentru stagiul militar si studii universitare se ia in calcul un castig lunar egal cu salariul minim din acea perioada.
2-Se calculeaza un punctaj anual impartind suma punctajelor lunare din un an calendaristic la 12 .
3- Se calculeaza suma punctelor anuale pe perioada lucrata si a stagiilor de cotizare asimilate.
4- Se calculeaza punctajul mediu necorectat al pensiei, impartind suma punctelor anuale la stagiul complet de cotizare.
Stagiul complet de cotizare depinde de data de nastere si le puteti gasi pe site-ul nostru de la pagina : "Varsta de pensionare" conform legii pensiilor 263[2010
5- Se calculeaza punctajul mediu corectat inmultind punctajul mediu necorectat cu indicele de corectie acordat.
6 Valoarea pensiei se calculeaza inmultind punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie din luna in care se plateste pensia
Modul de calcul pensie conform noii legi a pensiilor 127/2019 :
Deoarece intrarea in vigoare, data cand va intra in vigoare si prevederile noii legi a pensiilor 127/2019 nu sunt certe nu va putem preciza cu certitudine modul de calcul al pensiei. Acest mod de calcul se va cunoaste dupa ce va intra in vigoare aceasta pensie si se vor elabora normele de aplicare.
In faza de proiect a acestei legi sunt prevazute urmatoarele modificari :
- La punctul 1 se ia in calculul punnctajului lunar salariul brut lunar si in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001.
- Se elimina punctul 5 deoarece se elimina indicele de corectie.
- la punctul 6 valoarea pensiei se calculeaza inmultind punctajul mediu necorectat cu valoarea punctului de referinta al pensiei din luna in care se plateste pensia.
Valoarea punctului de referinta se calculeaza impartind valoarea punctului de pensie la 25.
Aceasta modificare este de fapt o aplicare mascata a stagiului complet de cotizare de 25 ani pentru toti pensionarii.
Este prevazut ca inainte de intrarea in vigoare a acestei pensii sa fie recalculate dupa acest mod de calcul toate pensii acordate inaintea acesteea.
Scris de: Aurel la data: 12/13/2020 10:14am
la pensie :

Modul de calcul pensie conform noii legi a pensiilor 127/2019 :
....
- la punctul 6 valoarea pensiei se calculeaza inmultind punctajul mediu necorectat cu valoarea punctului de referinta al pensiei din luna in care se plateste pensia.
....

cred ca s-a strecurat o gresala, in loc de punctajul mediu necorectat nu ar trebui:
suma punctelor anuale pe perioada lucrata si a stagiilor de cotizare asimilate?
Scris de: Aurel la data: 12/13/2020 10:23am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
PS. Va rog, dupa corectare (daca este necesara corectia) sa stergeti mesajele mele pentru a nu "polua" topicul. Multumesc
Scris de: la pensie la data: 12/13/2020 10:23am
Aveti dreptate noi am gresit.
Valoarea pensiei conform prevederilor noii legi a pensiilor 127/2019 se calculeaza inmultind valoarea punctului de referinta cu suma punctajelor anuale realizate pe perioada lucrata sia stagiilor de cotizare asimilate.
Va multumim pentru corectie.
Scris de: Petre Petre la data: 12/13/2020 10:54am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
VA MULTUMESC ,SANATATE SI SARBATORI LINISTITE !
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1