Subiect "reucere data pensionare cu 2 ani" Deschis de Capraru MARIANA la data: 12/17/2020 3:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reucere data pensionare cu 2 ani
Scris de: Capraru MARIANA la data: 12/17/2020 3:36am
Gen:
Data nasterii:1962
Stagiul de cotizare:40 ani.
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de noul articol de lege privind pensionarea cu 2 ani mai devreme decat varsta standard, pentru persoanele care locuiesc in orasele cu grad de poluare ridicat(Targoviste, D-ta), avand in vedere ca in prezent beneficiez de pesie anticipata partial si la data de 22 septembrie 2022 ma voi putea pensiona pentru limita de varsta.
Va multumesc si va doresc o zi placuta.
Re: reucere data pensionare cu 2 ani
Scris de: la pensie la data: 12/17/2020 8:13am
Conform prevederilor actuale ale legii pensiilor 263/2010, asa cum sunt interpretate de functionarii casei de pensii, daca ati optat pentru iesirea la pensie anticipata partiala, diminuata, nu mai puteti beneficia de pensie anticipata partiala, nediminuata conform art 65 alin (5).
Insa ati putea beneficia de acest drept numai daca dupa data de 01 septembrie 2021, intra in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 si pensia acordata pentru ca ati avut domiciliul in o localitate cu poluare remanenta se va numi pensie pentru limita de varsta, cu conditia ca orasul Targoviste sa ramana pe lista cu localitatile cu poluare remanenta care va fi revizuita la intrarea in vigoare a acestei legi.
Re: reucere data pensionare cu 2 ani
Scris de: Mariana la data: 12/17/2020 2:54pm
la pensie :
Conform prevederilor actuale ale legii pensiilor 263/2010, asa cum sunt interpretate de functionarii casei de pensii, daca ati optat pentru iesirea la pensie anticipata partiala, diminuata, nu mai puteti beneficia de pensie anticipata partiala, nediminuata conform art 65 alin (5).
Insa ati putea beneficia de acest drept numai daca dupa data de 01 septembrie 2021, intra in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 si pensia acordata pentru ca ati avut domiciliul in o localitate cu poluare remanenta se va numi pensie pentru limita de varsta, cu conditia ca orasul Targoviste sa ramana pe lista cu localitatile cu poluare remanenta care va fi revizuita la intrarea in vigoare a acestei legi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1