Subiect "Indice de corectie" Deschis de Adriana C. la data: 12/17/2020 2:36pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Indice de corectie
Scris de: Adriana C. la data: 12/17/2020 2:36pm
Gen:F
Data nasterii: 25.03.1961
Stagiul de cotizare: 35 ani si 2 luni
Alte date: 30 ani zona cu poluare remanenta, 5 ani facultate
Intrebare: Am auzit in aceasta seara cu stupoare la o emisiune TV ca este pregatita o OUG ca incepand cu 1.01.2021 sa fie anulat total indicele de corectie. Aveti cumva cunostinta despre acest lucru? Daca este asa, imi voi introduce saptamana viitoare dosarul pentru pensie anticipata partiala, cu toate ca mai intentionam sa mai lucrez un an cel putin. Va multumesc mult!
Re: Indice de corectie
Scris de: la pensie la data: 12/18/2020 2:58am
Nu cunoastem o asemenea initiativa. Noi nu avem incredere in stirile media ci urmarim numai actele normative care se publica in Monitorul Oficial si intra in vigoare.
Daca depuneti dosarul de pensie anticipata partiala, diminuata, acum nu mai puteti cere pensie anticipata partiala, nediminuata, in martie 2021 pentru ca ati avut domiciliul in o localitate cu poluare remanenta ci eventual puteti beneficia de aceasta dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2021, in functie de prevederilor acesteea la intrarea ei in vigoare.
Scris de: GicaH la data: 12/18/2020 7:37am
Adriana C. :
Gen:F
Data nasterii: 25.03.1961
Stagiul de cotizare: 35 ani si 2 luni
Alte date: 30 ani zona cu poluare remanenta, 5 ani facultate
Intrebare: Am auzit in aceasta seara cu stupoare la o emisiune TV ca este pregatita o OUG ca incepand cu 1.01.2021 sa fie anulat total indicele de corectie. Aveti cumva cunostinta despre acest lucru? Daca este asa, imi voi introduce saptamana viitoare dosarul pentru pensie anticipata partiala, cu toate ca mai intentionam sa mai lucrez un an cel putin. Va multumesc mult!

Chiar dacă mai lucrati un an, indice de corecție nu veți primi, căci după 01.09.2021 nu se mai aplica pensiilor obținute după aceasta data, iar celor care au deja aplicat, dacă din calcul pensia va fi mai mica li se va păstra pensia veche cu indicele de corectie aplicat pana la o valoare calculata mai mare. Indicele de corectie, deci, va fi în vigoare și se va aplica celor ce se vor pensiona pana la 01.09.2021. Nu exista nici-o decizie sau propunere de a se anula indicele de corectie după 01.01.2021. Ați înțeles greșit.
Scris de: Adriana C. la data: 12/19/2020 1:45pm
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Sper sa fie asa! Am auzit din nou in aceasta seara stirea cu anularea indicelui, dar sper sa nu fie asa. Sarbatori fericite si un Nou An fericit!!!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1