Subiect "Incetare CIM" Deschis de Lidia Tudose la data: 12/18/2020 9:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Incetare CIM
Scris de: Lidia Tudose la data: 12/18/2020 9:35am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Bună ziua,
Am decizie de pensionare PAP emisă pe data de 11 decembrie. Până când mai pot lucra? Este vreo legătură între data emiterii deciziei și data când ceri încetarea CIm?
Vă mulțumesc.
Cu respect,
Re: Incetare CIM
Scris de: GicaH la data: 12/18/2020 10:23am
Lidia Tudose :
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Bună ziua,
Am decizie de pensionare PAP emisă pe data de 11 decembrie. Până când mai pot lucra? Este vreo legătură între data emiterii deciziei și data când ceri încetarea CIm?
Vă mulțumesc.
Cu respect,

Pensia anticipata partial este suspendata pana la data depunerii dovezii de incetare a activității, data de la care se va pune in plata pensia. Puteți sa lucrați cât vreți, nu exista termen de încetare a activității și depunere a dovezii la CJP.
Scris de: Aurel la data: 12/18/2020 10:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Conform legii 263 din 2010

Articolul 105
(1) În sistemul public de pensii, pensiile se plătesc de la data acordării, stabilită prin decizia casei teritoriale de pensii, cu excepţia pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale, care se plătesc de la data încetării calităţii de asigurat.

Deci pensia anticipata intra in plată (in vigoare) dupa ce ati depus la casa de pensii actul doveditor al incetarii calitatii de asigurat adica nu mai sunteti angajat.
Puteti avea decizie de pensionare anticipată și să mai lucrati încă. După 30 de zile de la comunicarea deciziei de pensionare aceasta rămâne definitivă. Pentru a beneficia de indicele ce corectie de 1,41 puteti ramâne cu această decizie care va intra în plată atunci când nu mai sunteți angajată. Data când dorinți să încheiați raporturile de muncă o stabiliți dumneavoastră.
Scris de: Lidia Tudose la data: 12/18/2020 1:16pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Mulțumesc frumos.
Vă doresc multă sănătate. Sărbători fericite!
Scris de: la pensie la data: 12/19/2020 9:08am
Raspunsurile domnilor Aurelsi Gica sunt corecte
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1