Subiect "pensie la limita de varsta" Deschis de emilia la data: 12/19/2020 2:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de varsta
Scris de: emilia la data: 12/19/2020 2:40am
Gen:feminin
Data nasterii:14.07.1959
Stagiul de cotizare:42
Alte date:
Intrebare:Buna dimineata, Intentionez sa depun dosarul de pensionare la limita de varsta in luna decembrie 2020 (ca sa fiu sigura ca prind coeficientul de corectie de 1.41%) si sa astept publicare bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, timp in care voi merge la serviciu, iar in conditiile in care coeficientul de corectie va ramane acelasi, imi voi retrage dosarul de pensionare si raman in activitate. Indeplinesc conditiile de pensionare in luna decembrie cu grupa de munca. Sunt functionar public si am cererea acceptata de continuare a CIM pentru un an de zile. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla cu zilele lucrate peste data depunerii dosarului, in conditiile in care nu-mi retrag dosarul si ramane sa ma pensionez incepand cu luna decembrie? Nu stiu daca comit o ilegalitate! Multumesc! Cu stima, Emilia
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: GicaH la data: 12/19/2020 4:52am
emilia :
Alte date:
Intrebare:Buna dimineata, Intentionez sa depun dosarul de pensionare la limita de varsta in luna decembrie 2020 (ca sa fiu sigura ca prind coeficientul de corectie de 1.41%) si sa astept publicare bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, timp in care voi merge la serviciu, iar in conditiile in care coeficientul de corectie va ramane acelasi, imi voi retrage dosarul de pensionare si raman in activitate. Indeplinesc conditiile de pensionare in luna decembrie cu grupa de munca. Sunt functionar public si am cererea acceptata de continuare a CIM pentru un an de zile. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla cu zilele lucrate peste data depunerii dosarului, in conditiile in care nu-mi retrag dosarul si ramane sa ma pensionez incepand cu luna decembrie? Nu stiu daca comit o ilegalitate! Multumesc! Cu stima, Emilia

Nu aveți nici-o problema, puteți sa va continuați activitatea, chiar dacă angajatorul primește informația ca aveți emisa decizia de pensionare și va întocmește un nou CIM pentru a lucra cât dorește angajatorul.
Perioada lucrata după primirea deciziei vi se va lua în considerare dacă și când solicitați recalcularea pensiei prin introducerea perioadelor suplimentare de stagiu de după data pensionarii.
Scris de: la pensie la data: 12/19/2020 9:20am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Nu comiteti nicio ilegalitate, aveti dreptul sa cumulati pensia pentru limita de varsta cu salariu daca dupa pensionare continuati sa lucrati. Perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensionare se introduce in calculul pensiei la cererea dv fara restrictie de perioada lucrata..
Scris de: emilia la data: 12/20/2020 12:57am
Alte date:
Intrebare:Buna dimineata, Mentionez ca sunt functionar public si nu pot cumula pensia cu salariul! Multumesc! Cu stima, Emilia
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1