Subiect "Pensie" Deschis de Daniela la data: 12/29/2020 7:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Daniela la data: 12/29/2020 7:16am
Gen: F
Data nasterii:11.02.1966
Stagiul de cotizare:38 ani 2 luni
Alte date:13 ani, 7 luni si 4 zile in grupa I de munca
Intrebare: Buna ziua!
Avand in vedere stagiul de cotizare de 38 ani 8 luni 6 zile (30 ani 8 luni si 21 zile, 1 an 15 zile somaj (in 2 transe) + reducere de grupa I - 6 ani 6 luni) exista vreo posibilitate sa ies mai devreme la pensie de iulie 2022? Am simulat cat de cat stagiul de cotizare pe pagina dvs.
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 12/29/2020 8:07am
Am verificat datele introduse de dv in rogramul de pe site deschis pe numele dv si avem urmatoarele observatii :
1 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre noiembrie 1987 - octombrie 1989 3 %
Intre noiembrie 1989 - martie 1992 6 %
2 Ati selectat grupa I numai pe o perioada de 13 ani si mai sus precizati ca ati lucrat o perioada de 13 ani si 8 luni in grupa I.
3 Ati introdus date si pe o perioada viitoare ceiace va face ca rezultatul sa se modificelunar pana la iesirea la pensie.
Scris de: Daniela la data: 12/29/2020 8:25am
Multumesc pentru promtitudinea raspunsului.
1 Am observat ulterior ca trebuie introdus si sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992. Acesta se cumuleaza cu sporul de noapte, sporul de radioactivitate si de conditii vatamatoare deja cumulate si introduse la sporuri fixe?
2 Am rectificat intreaga perioada de 13 ani si 7 luni cu grupa I de munca.
3 Stiu ca se modifica rezultatul in functie de orice cotizatie adaugata la cea de pana acum, am facut un calcul estimativ pana la momentul in care as fi iesit la pensie la limita de varsta. Voi reface un calcul cu sume pana la sfarsitul acestui an.

Ceea ce ma interesa cel mai mult este daca pot beneficia de pensie anticipata sau partial anticipata, avand in vedere ca de cea la limita de varsta ma incadrez abia din iulie 2022? Am facut rost si de adeverinta de la Evidenta Populatiei (am cel putin 30 ani locuiti in Bacau, am lucrat chiar la Combinatul Chimic) pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani fara penalizare conform legii 212/2020, dar din cate am inteles nu se cumuleaza cu reducerea data pentru munca in grupa I.
Scris de: la pensie la data: 12/29/2020 8:57am
Sporurile cu caracter permanent : de vechime, pentru orele de noapte si pentru conditiile de munca, vatamatoare sau de radioactivitate se cumuleza separat cele exprimate in % si separat cele exprimate in lei si se introduc in coloanele corespunzatoare : sporuri in % si sporuri in suma fixa.
Reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca nu se cumuleaza cu anticiparea pentru pensiilr anticipata sau anticipata partiala diminuata sau nediminuata deoarece toate acestea se scad din varsta standard de pensionare (in cazul dv 62 ani si 11 luni). Adica daca beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare cu 6 ani si 6 luni si pensionarea cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 56 ani si 5 luni nu mai beneficiati de pensie anticipata sau anticipata partiala diminuata la varsta de 57 ani si 11 luni sau pensie anticipata partiala pentru ca ati avut domiciliul in o zona cu poluare remanenta la varsta de 60 ani si 11 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1