Subiect "pensie anticipată parțială" Deschis de DOBRIȚĂ COSTEL la data: 01/02/2021 5:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipată parțială
Scris de: DOBRIȚĂ COSTEL la data: 01/02/2021 5:23am
Gen:M
Data nasterii:04.10.1959
Stagiul de cotizare:41 ani
Alte date:
Intrebare:Cine îmi eliberează dovada încetării calității de asigurat pentru completarea dosarului de pensie anticipată parțială ? Există vreun model ?
Re: pensie anticipată parțială
Scris de: GicaH la data: 01/04/2021 4:09am
DOBRIȚĂ COSTEL :
Gen:M
Data nasterii:04.10.1959
Stagiul de cotizare:41 ani
Alte date:
Intrebare:Cine îmi eliberează dovada încetării calității de asigurat pentru completarea dosarului de pensie anticipată parțială ? Există vreun model ?

Pentru pensionare anticipată partial nu va trebuie dovada de încetare a calității de asigurat la depunere dosar. La depunere dosar doar declarați dacă sunteți asigurat sau nu în cererea tip, iar când primiți decizia, sau chiar pana la primire când încetați activitatea trebuie sa depuneti dovada încetării activității, care poate fi o adeverință sau o decizie a angajatorului. Data depuneri acestei dovezi este una și aceeași cu data începerii punerii în plată a deciziei de pensionare, care dată puteți sa o amânați cât doriți, dar calculul punctajului pensiei va rămâne același cu cel calculat la data depunerii cererii de pensionare anticipată parțial.
Re: pensie anticipată parțială
Scris de: la pensie la data: 01/04/2021 8:29am
Raspunsul domnului Gica este corect. Dovada incetarii activitatii se elibereaza de angajator si poate fi o adeverinta eliberata in acest scop (nu exista model) sau chiar decizia de incetare a contractului de munca. Aceasta poate fi depusa ulterior depunerii dosarului de pensie anticipata partiala avand in vedere ca aceasta pensie se pune in plata la data depunerii ei la Casa de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1