Subiect "CUMULARE PENSIE INVALIDITATE GRAD 3 CU CONTRACT MUNCA TIMP PARTIAL 4/8" Deschis de NICOLAE CRACIUN la data: 01/02/2021 12:18pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CUMULARE PENSIE INVALIDITATE GRAD 3 CU CONTRACT MUNCA TIMP PARTIAL 4/8
Scris de: NICOLAE CRACIUN la data: 01/02/2021 12:18pm
Gen:M
Data nasterii:29.03.1959
Stagiul de cotizare:Indeplinire stagiu minim pensionare anticipata
Alte date:PENSIE DE INVALIDITATE CUMULATA CU CONTRACT MUNCA TIMP PARTIAL 4ORE/ZI
Intrebare:Pentru a iesi la pensia anticipata partiala stiu ca am nevoie de minim 35 ani stagiu cotizare. In prezent am 33 ani completi la care se adauga o perioada de 5 ani(2006-2010) in care am avut pensie de invaliditate grad 3, lucrand in acelasi timp si cu contract de munca cu timp partial 4/8. Intrebarea mea se refera la modalitatea de calcul a celor 5 ani de contract de munca cu timp partial. Cati ani de contributie reprezinta acesti 5 ani de contract de munca 4 ore/zi?
Re: CUMULARE PENSIE INVALIDITATE GRAD 3 CU CONTRACT MUNCA TIMP PARTIAL 4/8
Scris de: la pensie la data: 01/04/2021 8:49am
Nu exista o prevedere legislativa clara a acestui mod de calcul.
Legislatia pensiilor prevede ca la calculul stagiului de cotizare necesar deschiderii dreptului la pensie anticipata partiala nu se ia in calcul stagiul de cfotizare asimilat din perioada in care s-a beneficiat de pensie de invaliditate.
Aceasta prevedere este interpretata de functionarii Casei de pensii (dupa opinia noastra gresit) ca la stagiul de cotizare necesar pentru acordarea pensiei anticipate partiale nu se ia in calcul nici perioada lucrata cu jumatate de norma pe perioada pensiei de invaliditate.
Totusi va sfatuim sa intrebati la Casa de pensii de care apartine domiciliul dv daca iau in calcul acest stagiu.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1