Subiect "Pensie la limita de varsta" Deschis de Dumitru Niculina la data: 01/04/2021 11:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie la limita de varsta
Scris de: Dumitru Niculina la data: 01/04/2021 11:22am
Gen:feminin
Data nasterii:9.12.1958
Stagiul de cotizare:42
Alte date:
Intrebare:
Cum este mai bine?
1. Să mă pensionez acum și să prind indicele de corecție sau să prelungesc activitatea încă 3 ani, până la 65 ani?
2. Peste 3 ani oare voi avea o pensie egală cu cea de acum, calculată cu indicele de 1,41?
Orice sfat este binevenit.
Mulțumesc frumos!
Re: Pensie la limita de varsta
Scris de: Aurel la data: 01/05/2021 9:30am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua, dumneavoastra aveti dreptul la pensie la limita de varsta. Puteti sa lucrati in continuare si sa cumulati pensia cu salariul, asa ca fara discutie este mai avantajos sa iesiti acum la pensie, pe langa faptul ca aveti indicele de corectie 1,41 o sa aveti doua venituri pensia si salariul.

Asta presupunand ca sunteti femeie, asa cum ati scris.
Scris de: Dumitru Niculina la data: 01/05/2021 10:42am
Aurel :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua, dumneavoastra aveti dreptul la pensie la limita de varsta. Puteti sa lucrati in continuare si sa cumulati pensia cu salariul, asa ca fara discutie este mai avantajos sa iesiti acum la pensie, pe langa faptul ca aveti indicele de corectie 1,41 o sa aveti doua venituri pensia si salariul.

Asta presupunand ca sunteti femeie, asa cum ati scris.

Dacă mă pensionez acum, pierd garanția postului. S-ar putea să nu mai am post din toamnă pentru a lucra la plata cu ora.
Și, în acest caz, cum este mai bine?
1. Pensionare acum, cu indice sau
2. Pensionare la 65 ani, cu încă 3 ani de activitate?
Mulțumesc frumos pentru sfat!
Scris de: la pensie la data: 01/05/2021 1:15pm
Este dificil sa va dam noi sfaturi cum sa procedati fara sa cunoastem alte date personale si nici cum se va modifica legislatia in perioada urmatoare.
Presupunerea noastra este ca pana la sfarsitul acestui an sau in perioada urmatoare sa se schimbe legislatia pensiilor si sa se recalculeze toate pensiile prin eliminarea indicelui de corectie. In acest caz pentru dv este avantajoasa varianta continuarii activitatii cat timp este de acord angajatorul, insa dv trebuie sa luati hotararea si sa va asumati riscurile.
Scris de: Dumitru Niculina la data: 01/05/2021 3:07pm
la pensie :
Este dificil sa va dam noi sfaturi cum sa procedati fara sa cunoastem alte date personale si nici cum se va modifica legislatia in perioada urmatoare.
Presupunerea noastra este ca pana la sfarsitul acestui an sau in perioada urmatoare sa se schimbe legislatia pensiilor si sa se recalculeze toate pensiile prin eliminarea indicelui de corectie. In acest caz pentru dv este avantajoasa varianta continuarii activitatii cat timp este de acord angajatorul, insa dv trebuie sa luati hotararea si sa va asumati riscurile.

Datele personale sunt în regulă , modificarea legislației este "problema" .
Îmi asum riscurile și continui activitatea, cu speranța că procedez bine.
Încă o dată vă mulțumesc pentru răspunsuri și pentru timpul acordat. Multă sănătate!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1