Subiect "Calcul varsta de pensionare" Deschis de Lucian Ficu la data: 01/04/2021 11:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul varsta de pensionare
Scris de: Lucian Ficu la data: 01/04/2021 11:30am
Gen:feminin
Data nasterii:01.02 1966
Stagiul de cotizare:25 ani
Alte date:Grupa 1 de munca-6 ani si 6 luni,grupa 2 de munca-10 ani
Intrebare:Care este limita de varsta de pensionare,tinand cont ca:1)Conform Legii 279/2020,persoanele care au locuit in localitati afectate de poluare remanenta beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizare,iar eu locuiesc in Galati(aflat pe lista)de mai bine de 30 ani si 2)Am lucrat 25 de ani la Santierul Naval Galati si conform Legii nr 188/21.08 2020 privind modificarea si completarea Legii 263/2010 asi beneficia de reducerea varstei de pensionare.Va multumesc.
Re: Calcul varsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 01/05/2021 2:01pm
Conform legii actuale a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 februarie 2029 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 6 ani intregi lucrat in gr I de munca si stagiul de 10 ani intregi lucrat in grupa II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 5 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 30 ani si 6 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 6 ani intregi lucrat in conditii speciale si stagiul de 10 ani intregi lucrat in grupa conditii deosebite de munca beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu pana la 6 ani si 4 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta dupa varsta de 56 ani si 7 luni, atunci cand va completati stagiul de cotizare cu 4 ani si realizati stagiul complet de cotizare de 34 ani si 6 luni.
Nu puteti beneficia de pensionarea cu pensie anticipata partiala nediminuata cu anticipare de 2 ani fata de varsta standard de pensionare, pentru faptul ca ati locuit in municipiul Galati, pentruca aceasta se acorda cu conditia sa aveti realizati stagiul complet de cotizare de 34 ani si 6 luni iar daca il realizati beneficiati de reducerea varstei de pensionare si pensionarea cu pensie pentru limita de varsta pentru stagiile lucrate in grupele de munca.
Deasemeni nu suntem siguri ca puteti beneficia de modificarile legislative aduse legii pensiilor 263/2010 de catre legea 188/2020 pentruca pentru a beneficia de acestea si pensionarea imediata cu pensie pentru limita de varsta trebuie ca cei 25 ani lucrati la Santierul naval Galati sa fi fost lucrati in urmatoarele activitati : control nedistructiv cu radiatii ionizante, izolare cu vata minerala, galvanizare, sablare/zincare, vopsitorie, sudura,, montare/demontare schele, lacatuserie montaj, polizare montaj, mecanica montaj, electrica montaj, la data de 20 august 2020.
Scris de: Lucian Ficu la data: 01/06/2021 2:19am
Gen:feminin
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Imi cer scuze,nu am mentionat ca cei 25 de ani lucrati la Santierul Naval Galati au fost la Tubulatura montaj(domeniu aflat in lista Legii 188)Va multumesc.
Scris de: la pensie la data: 01/06/2021 9:17am
In acest caz beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare cu 13 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta. Varsta minima in acest caz este de 50 ani pentru femei.
Scris de: Lucian Ficu la data: 01/06/2021 10:00am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Cum dovedesc acest lucru ? in sensul,de unde si ce documente imi trebuiesc? Va multumesc.
Scris de: la pensie la data: 01/08/2021 2:41am
Adresati-va angajatorului. Presupunem ca a primit insrructiuni in acest sens.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1