Subiect "cuantum penalizare" Deschis de Giullia la data: 01/05/2021 6:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cuantum penalizare
Scris de: Giullia la data: 01/05/2021 6:11am
Gen:feminin
Data nasterii:05 februarie 1964
Stagiul de cotizare:angajata din data de 19 august 1982, lucrez si in prezent. In acesta perioada am avut un numar de 60 zile concediu fara salar.
Alte date:7 ani si 4 luni in grupa a doua de munca.
Am lucrat 30 de ani in zona afectata de poluare, respectiv Hunedoara.
Intrebare:Buna ziua,intentionez sa ma pensionez in luna septembrie 2021 si va rog sa imi spuneti cuantumul penalizarii.Va multumesc.
Re: cuantum penalizare
Scris de: la pensie la data: 01/06/2021 9:48am
Conform legii actuale a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare in data de 05 septembrie 2026 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 7 ani, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 7 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 1 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 40 ani si 1 luna.
Grupa II de munca a fost asimilata cu conditii deosebite
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea a varstei standard de pensionare cu 2 ani si 4 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 3 luni adica in data de 05 mai 2024.
Daca beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare in grupa de munca nu mai beneficiati de anticiparea de 2 ani pentruca ati locuit in o zona cu poluare remanenta pentruca ambele reduceri se fac din varsta standard de pensionare.
Este dificil sa va calculam diminuarea pensiei anticipate partiale pe care o cereti in data de 05 septembrie 2021 deoarece avem mai multe incertitudini dar totusi apreciem ca aceasta ar fi de 4,8 % daca lucrati in continuare pana atunci.
Scris de: giullia la data: 01/06/2021 12:17pm
Gen:femimin
Data nasterii:05.02.1964
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Eu am calculat ca as avea vechime,39 ani si 1 luna+ 1 an si 9 luni de la grupa ,ar fi 40 ani si 10 luni.Cu siguranta se scad cele două luni fara plata,ar ramane 40 ani si 8 luni. E corect cum am calculat eu sau e corect cum mi-ati spus dumneavoastra?
Multumesc mult !
Scris de: la pensie la data: 01/08/2021 2:54am
Diferenta intre cele doua calcule este ca noi am calculat stagiul in acest moment iar dv la data de 5 septembrie 2021.
Insa calculul diminuarii pensiei anticipate partiale l-am facut luand in calcul stagiul de cotizare de 40 ani si 9 luni din care am scazut perioada de concediu fara plata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1