Gen:M
Data nasterii:21 iulie 1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am lucrat la un Institut de Cercetari Metalurgice in perioada sept 1985 - mai 1993.
1) Intre sept 1985 - iun 1988 meseria/functia mentionata in cartea de munca este "inginer", iar grupa de munca I, 100%.
Casa de pensii, in "Decizia privind respingerea cererii de pensionare", mi-a valorificat aceasta perioada, lucrata ca inginer, la grupa I.
2) Intre iun 1988 - mai 1993 meseria/functia mentionata in cartea de munca este "cercetator stiintific", iar grupa de munca este I, 100%.
Casa de pensii, in "Decizia privind respingerea cererii de pensionare" nu mi-a valorificat perioada lucrata la grupa I ca cercetator stiintific motivand ca "prin natura functiei nu se incadreaza in prevederile legale referitoare la grupa superioara de munca".
Institutul de Cercetari unde am lucrat mi-a eliberat o adeverinta redactata conform legii, unde se scrie ca in perioada sept 1985 - mai 1993 am lucrat la Laboratorul x, grupa I de munca, 100%, avand functia/meseria de inginer si cercetator stiintific, conform nominalizarii efectuate prin tabele evidenta peresonal ***).
Temeiul juridic al incadrarii in grupa**) I il reprezinta Ordinul 50/1990, Anexa 1, pct 44****).
Deoarece nu mi-a fost valorificata perioada lucrata ca c.s. in grupa I, nu pot sa ies la pensie - reducerea varstei de pensionare.
Am inteles ca un proces cu casa de pensii poate sa dureze si un an, iar eu (teoretic) pot sa ies la pensie acum daca mi-ar fi valorificata si perioada lucrata ca c.s. in grupa I.
Ce sa fac in continuare? Sa cer anularea "Deciziei de respingere a cererii de pensionare" si sa depun o noua cerere de pensionare impreuna cu documente suplimentare de la Institutul de cercetari? Ce documente suplimentare sa solicit de la Institut?
Cu stima,