Re: Pensionare
Scris de: GicaH la data: 01/10/2021 3:52am
Enciu Ioana Minuta :
Gen:Feminin
Data nasterii:24.05.1964
Stagiul de cotizare:35
Alte date:11 ani și 6 luni grupa II
Intrebare:când mă pot pensiona?
Conform datei de naștere și a genului, va puteți pensiona la limită de vârstă la împlinirea vârstei de 63 ani și 8 luni, adică după 24 ianuarie 2027, stagiu complet de cotizare 33 ani și 8 luni.
Pentru cei 11 ani întregi de grupa a doua primiți un stagiu suplimentar de 2 ani și 9 luni, cumulând astfel un stagiu de cotizare de 37 ani și 9 luni, în acest moment.
Primiți de asemenea o reducere a vârstei standard de pensionare de 3 ani si 8 luni, deci va puteți pensiona la limită de vârstă la împlinirea vârstei de 60 ani, adica după data de 24 mai 2024.
In prezent va puteți pensiona anticipat partial, având peste Stagiul complet de cotizare de 33 ani și 8 luni, penalizarea calculând-se în funcție de data depunerii cererii, de numărul de luni de anticipare pana la vârsta standard redusa de pensionare la limita de varsta și de numărul de ani întregi de stagiu peste Stagiul complet de cotizare.
Re: Pensionare
Scris de: GicaH la data: 01/10/2021 4:05am
GicaH :
Enciu Ioana Minuta :
Gen:Feminin
Data nasterii:24.05.1964
Stagiul de cotizare:35
Alte date:11 ani și 6 luni grupa II
Intrebare:când mă pot pensiona?
Conform datei de naștere și a genului, va puteți pensiona la limită de vârstă la împlinirea vârstei de 63 ani și 8 luni, adică după 24 ianuarie 2027, stagiu complet de cotizare 33 ani și 8 luni.
Pentru cei 11 ani întregi de grupa a doua primiți un stagiu suplimentar de 2 ani și 9 luni, cumulând astfel un stagiu de cotizare de 37 ani și 9 luni, în acest moment.
Primiți de asemenea o reducere a vârstei standard de pensionare de 3 ani si 8 luni, deci va puteți pensiona la limită de vârstă la împlinirea vârstei de 60 ani, adica după data de 24 mai 2024.
In prezent va puteți pensiona anticipat partial, având peste Stagiul complet de cotizare de 33 ani și 8 luni, penalizarea calculând-se în funcție de data depunerii cererii, de numărul de luni de anticipare pana la vârsta standard redusa de pensionare la limita de varsta și de numărul de ani întregi de stagiu peste Stagiul complet de cotizare.
Scuze, s-a ivit o greseala de redactare.
Aveți dreptul la pensionare la limita de varsta, fără reducere, la împlinirea vârstei de 62 ani și 8 luni, după 24 ianuarie 2027, nu la 63 ani și 8 luni, cum am redactat din greșeală, iar cu reducerea de 3 ani si 8 luni, la împlinirea vârstei de 59 ani, adica în 24 mai 2023.
Pentru pensionare anticipată nepenalizata, care, după prevederile actuale ale legii 127/2019 se va transforma în pensie limita de vârsta aveți dreptul după cumularea unui stagiu de cotizare de 41 ani și 8 luni.