Subiect "varsta de pensionare" Deschis de Ionescu la data: 01/11/2021 9:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
varsta de pensionare
Scris de: Ionescu la data: 01/11/2021 9:42am
Gen:masculin
Data nasterii:10 martie 1963
Stagiul de cotizare:48
Alte date:20 de activitate in grupa speciala de munca
Intrebare: Va rog sa-mi precizati daca dupa indeplinirea conditiilor de pensionare la limita de varsta (cu reducerea cuvenita speciale de munca) pot ramane in continuare in activitate pana la varsta de 65 ani (standard) cumuland pensia cu salariul sau voi fi obligat sa incetez activitatea raportat la prevederile Codului Muncii art. 56 c).
Multumesc
Re: varsta de pensionare
Scris de: la pensie la data: 01/11/2021 9:59am
Daca aveti lucrat un stagiu de cotizare de 20 ani in conditii speciale si un stagiu de cotizare mai mare de 35 ani, in prezent aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare.
Art 56 litera c) din codul muncii precizeaza ca in cazul in care va pensionati cu pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei de pensionare, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca incepand cu data in care primiti decizia de pensionare. Insa aveti dreptul sa cumulati pensia cu salariul obtinut prin un nou contract de munca, incheiat cu acelasi angajator, daca este de acord, sau cu un alt angajator.
Scris de: Ionescu Lucian la data: 01/11/2021 10:19am
la pensie :
Daca aveti lucrat un stagiu de cotizare de 20 ani in conditii speciale si un stagiu de cotizare mai mare de 35 ani, in prezent aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare.
Art 56 litera c) din codul muncii precizeaza ca in cazul in care va pensionati cu pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei de pensionare, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca incepand cu data in care primiti decizia de pensionare. Insa aveti dreptul sa cumulati pensia cu salariul obtinut prin un nou contract de munca, incheiat cu acelasi angajator, daca este de acord, sau cu un alt angajator.

Si daca nu prezint decizia de pensie angajatorului acesta poate verifica la CJP?
Multumesc.
Scris de: Ionescu Stefan la data: 01/11/2021 11:03am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Daca nu prezint decizia de pensie angajatorului acesta poate verifica existenta acesteia la casa de pensii si imi poate inceta contractul de munca fara prezenta deciziei?
Multumesc.
Scris de: la pensie la data: 01/11/2021 1:38pm
Din punct de vedere al prevederilor legale nu exista aceasta posibilitate, dar cate nu sunt posibile in afara prevederilor legale.
Insa trebuie sa remarcam ca in prevederile codului muncii nu sunt sactiuni pentru angajat daca nu anunta angajatorul ca a primit decizie de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1