Subiect "Pensie la limits de vsrsta" Deschis de Gabi la data: 01/14/2021 3:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie la limits de vsrsta
Scris de: Gabi la data: 01/14/2021 3:16am
Gen:F
Data nasterii:10.05.1964
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare:Cand pot iesi la pensie urmatoarele conditii:data angajafri 29.09.1987,in prezent lucrez.Am grupa I 9ani si 4 luni,grupa II 3 ani.Sunt absolvent de sutudii superioare de 5 ani.
Re: Pensie la limits de vsrsta
Scris de: GicaH la data: 01/14/2021 3:40am
Gabi :
Gen:F
Data nasterii:10.05.1964
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare:Cand pot iesi la pensie urmatoarele conditii:data angajafri 29.09.1987,in prezent lucrez.Am grupa I 9ani si 4 luni,grupa II 3 ani.Sunt absolvent de sutudii superioare de 5 ani.

Pentru stagiul în grupa 1 de munca primiți stagiu suplimentar de 6 luni/an întreg lucrat, reducerea varstei standard de pensionare la limita de varsta cu 6 luni/an întreg lucrat; pentru grupa a doua primiti stagiu suplimentar de 3 luni/an întreg cu reducere de 4 luni/an întreg, dacă aveți Stagiul complet de cotizare.
Data pensionarii o puteți afla de pe pagina aceasta în partea superioara, făcând click pe "Varsta de pensionare", unde dacă puneți data de naștere si genul puteți afla datele pensionarii la limită de vârstă, anticipata și anticipata partial, date care le actualizați cu perioadele de stagiu suplimentar și reduceri reducerile
Re: Pensie la limits de vsrsta
Scris de: la pensie la data: 01/14/2021 4:39am
Raspunsul domnului Gica este corect cu observatia ca daca accesati pagina "Varsta de pensionare" va puteti calcula varsta standard de pensionare iar daca vreti sa aflati varsta de pensionare cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca trebuie sa accesati pagina "Reducerea varstei de pensionare.
Deoarece pentru unii vizitatori este dificil acest calcul il vom face noi pentru dv.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 10 ianuarie 2027 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 9 ani intregi lucrat in gr I de munca si stagiul de 3 ani intregi lucrat in grupa II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 5 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru studiile universitare si realizati un stagiu total de cotizare de 43 ani si 6 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 9 ani intregi lucrat in conditii speciale si stagiul de 3 ani intregi lucrat in grupa conditii deosebite de munca beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 5 ani si 6 liuni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 2 luni adica in data de 10 iulie 2021.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1